GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

WRC Νέα του WRC

WRC 2024- 12. Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης – 4η ημέρα- Εκτός δρόμου ο Ogier- Νικητής ο Tanak- Κερδισμένη η Hyundai!

Ακόμα ένα λάθος του Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) υπό πίεση, στην προσπάθεια του να κερδίσει το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης και να μαζέψει το maximum των βαθμών για τον ίδιο και την Toyota, έκρινε τον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2024.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής βγήκε από το δρόμο στο πρώτο χιλιόμετρο της προτελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα χτυπώντας στύλο του ηλεκτρισμού και εγκαταλείποντας την προσπάθεια του. Νωρίτερα, είχε χάσει πάλι τον έλεγχο στο πρώτο πέρασμα από τη διαδρομή, χάνοντας 10 δευτερόλεπτα και πίεζε να καλύψει τη διαφορά.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τη νίκη στον Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) που διατήρησε ζωντανές τις λίγες ομολογουμένως ελπίδες του για τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ έδωσε σαφές πλεονέκτημα στην ομάδα της Hyundai για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Βλέπετε, η εγκατάλειψη του Ogier στέρησε από την ομάδα του και τους βαθμούς του Σαββάτου, με αποτέλεσμα το -6 των βαθμών του δεύτερου σκέλους να γίνει αυτόματα +6 για τους Κορεάτες και να τους δίνει μεγαλύτερη βαθμολογική άνεση για τον επίλογο. Η τελική διαφορά πριν τον αγώνα της Ιαπωνίας διατηρήθηκε στα επίπεδα των 15 βαθμών με την Hyundai να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο!

Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που έκανε το καθήκον του βοηθώντας την ομάδα του και κρατώντας πίσω του το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1).

O Βέλγος ήταν τυχερός το Σάββατο, όταν μια έξοδος από το δρόμο του στοίχισε σχεδόν μισό λεπτό και με οδήγηση χωρίς ρίσκα στη συνέχεια, έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας πλέον μοναδικό αντίπαλο τον ομόσταβλό του Ott Tanak, με τη διαφορά τους να βρίσκεται πλέον στους 25 βαθμούς!

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που ήταν αλάνθαστος την Κυριακή προσφέροντας σημαντικούς βαθμούς στην Toyota κερδίζοντας το σκέλος και την power stage, με τον τέταρτο οδηγό της ομάδας Sami Pajari (Toyota Yaris Rally1) να βγαίνει από το δρόμο και να εγκαταλείπει.

Ο Greg Munster (Ford Puma Rally1) σημείωσε ένα από τα καλύτερα του αποτελέσματα στο WRC τερματίζοντας πέμπτος, ενώ βαθμούς από το τελευταίο σκέλος του αγώνα μάζεψε ο Adrien Fourmaux που ήταν ανταγωνιστικός την Κυριακή.

Ο Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2) ήταν ο νικητής στη δεύτερη κατηγορία, ο τίτλος της οποίας θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα του θεσμού, το Ράλλυ Ιαπωνίας.

Επίλογος λοιπόν στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου τον Νοέμβρη, με τον Thierry Neuville και την Hyundai να αποτελούν τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων.

Τελικά Αποτελέσματα:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ