Βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους του στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικες του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Αυστραλίας, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε την ημέρα στην 18η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα στους 34 συμμετέχοντες του αγώνα.

«Αυτή ήταν η καλύτερη μου ημέρα σε χωμάτινο αγώνα στην έως τώρα καριέρα μου. Αν και ξεκινήσαμε επιφυλακτικά με τον συνοδηγό μου Fred Miclotte, βελτιώσαμε κατά πολύ τους χρόνους μας στα επαναλαμβανόμενα περάσματα των ειδικών. Ρόλο έπαιξε σαφώς η καλύτερη οδήγηση μου, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που μου παρείχε το αυτοκίνητο και οι αλλαγές που κάναμε στο στήσιμο του, στη μεγαλύτερη και πιο γρήγορη ειδική του σκέλους» δήλωσε ο συμπατριώτης μας και συμπλήρωσε «Απολαύσαμε τις ειδικές της Αυστραλίας οι οποίες είναι από τις καλύτερες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Θα προσπαθήσουμε να ανεβούμε 1-2 θέσεις στην κατάταξη στα επόμενα σκέλη, αυξάνοντας το ρυθμό μας. Είναι εφικτο!»

Το Ράλλυ Αυστραλίας συνεχίζεται το Σάββατο με το δεύτερο σκέλος του αγώνα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από όλα, περιλαμβάνοντας 140 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Από Harris