Ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Ράλλυ Πολωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός που συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στο συγκεκριμένο ράλλυ, επιβίωσε στον απαιτητικό αγώνα που σημαδεύτηκε από βροχοπτώσεις στη μεγαλύτερη διάρκειά του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του WRC Trophy, έχοντας στο δεξί μπάκετ του Citroen DS3 WRC τη Lara Vanneste.

Η κατάσταση των δρόμων την Κυριακή ήταν σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες, με τον Σερδερίδη να δηλώνει σχετικά με τα πεπραγμένα του σκέλους: «Έβρεχε όλη την ημέρα και οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Εξοικειωθήκαμε καλύτερα με το Citroen DS3 στις δύο πρωινές ειδικές, αλλά στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τα υδραυλικά του αυτοκινήτου, ύστερα από κάποιο άλμα, με αποτέλεσμα να μείνουμε χωρίς χειρόφρενο και χωρίς επιλογέα ταχυτήτων στο τιμόνι.»

Ο Καβαλιώτης εκπρόσωπός μας στο WRC ανέβηκε στη ράμπα του τερματισμού το απόγευμα της Κυριακής, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εμφάνισή του και από το τελικό αποτέλεσμα: «Στην τελευταία ειδική διαδρομή κινηθήκαμε σε safe mode και δεν πιέσαμε. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και έκρυβε πολλές παγίδες.Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τον αρχικό μου στόχο. Τερματίσαμε στη δεύτερη θέση στο WRC Trophy και πλέον είμαι δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αυτό με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια του θεσμού.»

Η επόμενη εμφάνιση του Έλληνα οδηγού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ είναι προγραμματισμένη για τις 18 με 20 Αυγούστου, όπου θα συμμετέχει στο Ράλλυ Γερμανίας. Λίγο νωρίτερα, θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Λουξεμβούργου για να προετοιμαστεί καλύτερα για τον 10ο γύρο του WRC.

Από Apostolis