Το Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετά από 8 χρόνια, επέστρεψε στα ελληνικά αγωνιστικά δρώμενα μετά από απουσία δύο ετών κι ενώ στο μεταξύ προσμετρούσε στο υποβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Μικρή σημασία έχει ο τόπος διεξαγωγής, αφού η οργανωτική επιτροπή αποτελεί εγγύηση για την ασφαλή, ομαλή και πάνω από όλα επιτυχή διεξαγωγή του.

Ράλλυ Ακρόπολις είναι η εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, είναι Καρούτες, είναι Δροσοχώρι, είναι Ελάτεια, είναι Θήβα, είναι και Πελοπόννησος, είναι ολόκληρη η Ελλάδα και είναι εφικτό να βρεθεί ο τρόπος ώστε να υπάρξει πάντρεμα όλων αυτών, κάτω από τις αυστηρές προδιαγραφές της διεθνούς ομοσπονδίας και τους κανονισμούς του WRC.

Ράλλυ Ακρόπολις είναι και Έλληνες αγωνιζόμενοι και η μοναδική τους ευκαιρία να φανούν σε διεθνές επίπεδο, απέναντι στους καλύτερους του κόσμου σε όλες τις κατηγορίες. Mια ευκαιρία για τον αγνό ερασιτέχνη να γευτεί τη χαρά της συμμετοχής, τη δόξα του τερματισμού, έστω κι αν ολοκληρώσει τελευταίος, έστω κι αν θα πρέπει να εκκινεί πίσω από τους «Παγκόσμιους» στους κατεστραμμένους από τα «τέρατα» χωματόδρομους.

Προαπαιτούμενο η σοβαρή, εκλεγμένη Ομοσπονδία που θα «βάλει πλάτη» με όλα τα στελέχη της, που θα εργαστεί, θα επικοινωνήσει, θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, θα συνεργαστεί με την οργανωτική επιτροπή του Ακρόπολις και δεν θα είναι, όπως μέχρι τώρα, απούσα. Είτε ο εθνικός μας αγώνας περιλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είτε όχι, θα αναθεωρήσει σε συνεργασία με την ΕΠιτροπή Αγώνων το πρόγραμμα της χρονιάς, με σημείο αναφοράς το Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε το Πρωτάθλημα να γίνει ακόμα πιο ισχυρό και οι υπόλοιποι αγώνες, όπως το, κυρίως θιγμένο, «διπλό» ΔΕΘ, να βρουν νέες ημερομηνίες που θα εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή τους.

Ράλλυ Ακρόπολις σημαίνει ο σκληρότερος αγώνας ράλλυ του κόσμου, σημαίνει απαιτητικοί χωματόδρομοι,  υψηλές θερμοκρασίες, σημαίνει τακτική, ιδρώτας, σημαίνει διαχείριση ελαστικών και πολλή, πολλή σκόνη!

Ράλλυ Ακρόπολις είναι οι Έλληνες θεατές, στην ετήσια συνάντηση τους στον Παρνασσό, στη Γκιώνα, στα Γεράνεια, στο Καλλίδρομο με αντίσκηνα, με ψησταριές, με τσίπουρο και με αστείρευτη τρέλα για τον εθνικό μας, μετά από ειδική γραπτή άδεια από τη δουλειά και τη γυναίκα που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει πως όταν θέλουμε μπορούμε να είμαστε πειθαρχημένοι, σύμφωνα με τα καινούρια πρότυπα ασφαλείας του WRC και δεν θα διακινδυνεύσουμε ούτε στιγμή το μέλλον του αγώνα μας. Όλα αυτά με την προϋπόθεση, την πίστη και την ελπίδα ότι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε απαλλαγεί από τον covid-19.

Ράλλυ Ακρόπολις σημαίνει τουρισμός, σημαίνει διαφήμιση της Ελλάδας και της ελληνικής φύσης, σημαίνει αγωνιζόμενοι και θεατές από όλο τον κόσμο, σημαίνει γεμάτα ξενοδοχεία, γεμάτες ταβέρνες, Ράλλυ Ακρόπολις σημαίνει ΖΩΗ και οικονομική ανάσα στην ελληνική επαρχία!

Το brand του Ράλλυ Ακρόπολις στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι τεράστιο, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα αντίστοιχα του Σαφάρι, των 1000 Λιμνών, του Μόντε Κάρλο. Τώρα που πήραμε την πολυπόθητη ημερομηνία επιστροφής στον κορυφαίο θεσμό, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, μετά από πραγματικά τεράστια προσπάθεια που απαιτούσε πρωτίστως πολιτική βούληση και αξιοποίηση του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε, πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού για να το χαιρόμαστε για πολλά πολλά χρόνια!

Από Harris