Στον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ που διεξάγεται στην Αυστραλία συμμετέχει ο Ιορδάνης Σερδερίδης με όπλο μια Citroen DS3 R5. Ο Έλληνας οδηγός θα έχει το δικαίωμα συγκομιδής βαθμών στο WRC2, που αποτελεί την υποστηρικτική κατηγορία του θεσμού και ευελπιστεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στην τρίτη του φετινή εμφάνιση στο WRC.

_dsc3787

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, ο Σερδερίδης πραγματοποίησε στη χώρα της Ωκεανίας τεστ δοκιμών προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον απαιτητικό αυτό αγώνα: «Τη Δευτέρα τεστάραμε τη DS3 σε παρόμοιες συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουμε στον αγώνα. Στόχος μας ήταν να βρούμε το κατάλληλο setup για το αυτοκίνητο και μετά από 50 χιλιόμετρα, οι μηχανικοί έφεραν το αγωνιστικό στα μέτρα μου.», ήταν τα λόγια του οδηγού. Οι ειδικές της Αυστραλίας παρουσιάζουν έντονη ποικιλία, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τον Σερδερίδη, όπως δήλωσε ο ίδιος ύστερα από τις αναγνωρίσεις πριν τον αγώνα: «Οι διαδρομές είναι ωραίες και γρήγορες, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος, καθώς κρύβουν παγίδες. Υπάρχουν αρκετά άλματα στα οποία εάν δεν είσαι προσεκτικός μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις ζημιά στο αυτοκίνητο, υπάρχουν γλιστερά, αργά κομμάτια με “πούδρα” και “τυφλές” στροφές σε δάση με πυκνή βλάστηση.», ανέφερε ο Σερδερίδης.

Ο Καβαλιώτης εκπρόσωπός μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλλυ του πλανήτη εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Αυστραλία, καθώς στην πρώτη του απόπειρα το 2014 είχε εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα μόλις στην τελευταία ειδική του αγώνα: «Κάτι αφήσαμε στη μέση το 2014. Η Αυστραλία είναι ένας αγώνας που μου αρέσει και γι’ αυτό τον συμπεριέλαβα στο φετινό μου πρόγραμμα.», τόνισε ο Σερδερίδης, ενώ αναφορικά με το στόχο του στον αγώνα, δήλωσε: «Η τελευταία μου εμφάνιση στο χώμα ήταν τον Οκτώβριο του 2015 στο Ράλλυ Ακρόπολις, οπότε πρέπει σιγά-σιγά να βρω και πάλι το ρυθμό μου σε αυτή την επιφάνεια. Θα ξεκινήσουμε φυλαγμένα και στη συνέχεια ευελπιστούμε να ανεβάσουμε ρυθμό. Οι αντίπαλοί μου είναι αρκετά γρήγοροι, οπότε θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ σε έναν αλάνθαστο αγώνα, χωρίς να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην κατάταξη».

_dsc3813

Το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας) διεξήχθη το shakedown, όπου οι οδηγοί έκαναν το τελευταίο επίσημο τεστ πριν ριχτούν στη μάχη με το χρόνο. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης πραγματοποίησε 3 περάσματα, δηλώνοντας ικανοποιημένος και έτοιμος για τον αγώνα: «Πραγματοποιήσαμε 3 περάσματα από το shakedown και είμαι ευχαριστημένος με το setup που επιλέξαμε για τις ειδικές. Ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στο στόχο μας».

Το Ράλλυ Αυστραλίας που αποτελεί τον μικρότερο από άποψη μήκους φετινό αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκινάει το βράδυ της Πέμπτης στις 23.00 (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής με τα πληρώματα να καλούνται να αντιμετωπίσουν 23 δοκιμασίες.

Δελτίο Τύπου

JMotorsport

Από Harris