Με κρυφό στόχο την είσοδο στη βαθμολογούμενη 10αδα συμμετέχει ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Αυστραλίας, τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με την Lara Vanneste αυτή τη φορά στο πλευρό του, θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο bucket του «υπερόπλου» Ford Fiesta WRC με την υποστήριξη της εργοστασιακής Ford M-Sport. Βέβαια, αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε χωμάτινο τερέν με το συγκεκριμένο αγωνιστικό, γεγονός που δεν φοβίζει τον μόνιμο εκπρόσωπό μας στο WRC τα τελευταία χρόνια.

«Το Ράλλυ Αυστραλίας είναι ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες. Συμμετέχω για τέταρτη φορά εκεί, με το περσινό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο της καριέρας μου, αφού μου έδωσε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC. Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσω και φέτος!» δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός και συμπλήρωσε: «Οι ειδικές διαδρομές είναι γνώριμες σε εμάς, όμως φέτος οι περισσότερες έχουν αντίθετη φορά σε σχέση με πέρυσι, οπότε οι σημειώσεις ξαναγράφονται από την αρχή. Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το Ford Fiesta WRC στο χώμα και αποκτώ ολοένα και καλύτερη αίσθηση πίσω από το τιμόνι του», δήλωσε ο Σερδερίδης.

«Ο πρωταρχικός μου στόχος παραμένει η οδηγική ευχαρίστηση. Θα προσπαθήσω να αποφύγω τα λάθη και να ολοκληρώσω όλες τις ειδικές του αγώνα και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα έρθει. Η συνοδηγός μου, Lara Vanneste, παρά τη νεαρή ηλικία της είναι αρκετά έμπειρη και πιστεύω πως είμαστε ικανοί και έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας.» ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη που για ακόμα μια φορά έχει ντυμένο το αγωνιστικό του όπλο στα χρώματα της πατρίδας μας.

Το Ράλλυ Αυστραλίας, η 13η στροφή του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει 24 δοκιμασίες στα δάση της χώρας της Ωκεανίας και θα ολοκληρωθεί ξημερώματα Κυριακής.

Από Apostolis