Στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Αυστραλίας, τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018! Ο περσινός πρωταθλητής του WRC Trophy ανέβασε το «ελληνικό» Ford Fiesta WRC στη ράμπα του τερματισμού του αγώνα, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

«Ο τερματισμός στη 10η θέση της γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Αυστραλίας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας μου! Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή του αγώνα, αν και φάνταζε λίγο αισιόδοξος, έγινε τελικά πραγματικότητα. Ήταν σίγουρα η καλύτερη μου εμφάνιση σε χωμάτινο αγώνα και μπορώ να τη συγκρίνω μόνο με αυτή του Ράλλυ Ακρόπολις στο οποίο ολοκλήρωσα στην έβδομη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος!», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη βοήθεια της συνοδηγού του Lara Vanneste: «H  Lara ήταν άψογη στα καθήκοντα της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με βοήθησε να παραμείνω ήρεμος τις στιγμές που χρειαζόταν υπομονή, και αυτές ήταν πολλές στο τελευταίο σκέλος.»

Ο Σερδερίδης δυσκολεύτηκε αρκετά στις λασπωμένες ειδικές της Κυριακής: «Μπορεί το Σάββατο να είχαμε καλό ρυθμό στις γρήγορες ειδικές του αγώνα, στις διαδρομές όμως του τελευταίου σκέλους δεν τα πήγαμε και τόσο καλά. Έκανα αρκετά οδηγικά λάθη που ευτυχώς δεν μας στοίχησαν, με αποτέλεσμα να πάρουμε την απόφαση να ελαττώσουμε το ρυθμό μας και να φτάσουμε στον τερματισμό. Οι πολλές εγκαταλείψεις της τελευταίας ημέρας έδειξαν ότι η απόφαση μας ήταν ορθή. Η 10η θέση και ο ένας βαθμός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών ήταν η ανταμοιβή μου!», δήλωσε ο συμπατριώτης μας που δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα διεξαχθεί το 2019: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος που ο αγώνας της πατρίδας μου δεν θα λάβει χώρα τη νέα χρονιά. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου, ήταν στα πλάνα μου για τη νέα χρονιά και δυστυχώς δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι μπροστά στους συμπατριώτες μου.» ήταν τα λόγια του Σερδερίδη που θα κατασταλάξει τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν.

Από Apostolis