Πέτυχε το στόχο του στο Ράλλυ Καταλωνίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Έλληνας οδηγός αγωνίστηκε στον ασφάλτινο, προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με ένα εργοστασιακό Ford Puma Rally1 και τον Fred Miclotte δίπλα του και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε και την Κυριακή, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. 

Τέσσερις ειδικές διαδρομές περιλάμβανε το μενού της Κυριακής, με τον Καβαλιώτη οδηγό στις πρωινές διαδρομές να μην ξεπερνάει τα προβλήματα του Σαββάτου: «Στις εναρκτήριες ειδικές αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του Puma Rally1, κάτι που δυσκόλεψε την προσπάθειά μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Στο ενδιάμεσο σέρβις, οι μηχανικοί της Μ-Sport επιδιόρθωσαν το πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση, ωστόσο στα μέσα της τρίτης ειδικής του σκέλους, ο κινητήρας του αγωνιστικού έκανε διακοπές, καθώς είχαμε θέματα με το υβριδικό σύστημα. Ευτυχώς η Power Stage ήταν απροβλημάτιστη για εμάς και την ευχαριστηθήκαμε»

Αυτή ήταν η τέταρτη εμφάνιση του Ιορδάνη Σερδερίδη στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, με τον Έλληνα οδηγό να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από την ατυχία του Ράλλυ Ακρόπολις: «Εξ αρχής ο στόχος μας ήταν να απολαύσουμε τον αγώνα και να υψώσουμε την ελληνική σημαία στον τερματισμό. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Πιέσαμε στις ειδικές που νιώσαμε άνετα και το διασκεδάσαμε. Δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν θα αγωνιστούμε στο Ράλλυ Ιαπωνίας τον Νοέμβριο. Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2023, χρονιά στην οποία ευελπιστούμε να αγωνιστούμε σε περισσότερους αγώνες του WRC», ήταν τα λόγια του Έλληνα οδηγού.

Ακολουθήστε τον Ιορδάνη Σερδερίδη, μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Από Harris