Στη δεύτερη θέση του WRC Trophy βρίσκεται ο Ιορδάνης Σερδερίδης μετά το Σαββατιάτικο σκέλος του Ράλλυ Γερμανίας. Ο Έλληνας οδηγός που είχε τεθεί πρωτοπόρος το βράδυ της Παρασκευής, έπεσε μια θέση, εξαιτίας προβλημάτων που έκαναν την εμφάνισή τους στη Citroen DS3 WRC που οδηγεί στο 10ο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας επικράτησε ηλιοφάνεια, σε αντίθεση με το πρώτο σκέλος, όπου η βροχόπτωση δυσκόλευε το έργο των πληρωμάτων.

Έχοντας χτίσει μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του, ο Ιορδάνης Σερδερίδης στόχευε να παραμείνει στην πρώτη θέση, ωστόσο η Citroen DS3 WRC είχε διαφορετική άποψη: «Σήμερα το οδόστρωμα ήταν στεγνό, οπότε γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας θα έκανε αντεπίθεση. Μπήκαμε με σκοπό να υπερασπιστούμε τη θέση μας. Ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός μέχρι να εμφανιστούν και πάλι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην Πολωνία. Είχαμε θέματα με τα υδραυλικά του αυτοκινήτου, με τον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ και ο κινητήρας έκανε διακοπές στις αλλαγές ταχυτήτων. Δυστυχώς, παρ’ ότι είχαμε καλό ρυθμό, δεν μπορέσαμε να παλέψουμε όσο θα θέλαμε το Σάββατο.», δήλωσε ο εκπρόσωπός μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Σερδερίδης έμεινε μακριά από την κορυφή και πλέον ο στόχος στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα είναι η δεύτερη θέση και η πολύτιμη συγκομιδή βαθμών για τη συνέχεια του επάθλου: «Η διαφορά πλέον έχει ανοίξει και στα 52 χιλιόμετρα που απομένουν είναι δύσκολο να καλυφθεί. Θα κινηθούμε έχοντας κατά νου τον τερματισμό, ώστε να συλλέξουμε τους 18 βαθμούς.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με το στόχο του την Κυριακή.

Το τρίτο σκέλος του Ράλλυ Γερμανίας περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, με τα πληρώματα να τερματίζουν νωρίς το απόγευμα.

Από Apostolis