Σε ελληνικά χέρια κατέληξε ο τίτλος στο WRC Trophy, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε ένα θεσμό που απευθύνεται σε ιδιώτες με παλαιότερης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Ο Καβαλιώτης οδηγός είναι ο πρώτος Έλληνας που κατακτάει τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει στον τερματισμό του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας.

Ύστερα από την άτυχη στιγμή του κύριου αντιπάλου του, ο Σερδερίδης αγωνίστηκε με στόχο να τερματίσει τον αγώνα, γεγονός που αυτομάτως θα του χάριζε τον τίτλο. Και τα κατάφερε! Οδηγώντας έξυπνα, ώστε να αποφύγει τις παγίδες που έκρυβαν τα βρετανικά δάση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο προτελευταίο ράλλυ του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο οδηγός δήλωσε για αυτό του το επίτευγμα: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει. Όταν συνάντησα κατά τύχη πριν 5 χρόνια τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Loeb, μου μπήκε το μικρόβιο για να αγωνιστώ και εγώ στα ράλλυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα οδηγήσει κάποιο σπορ αυτοκίνητο και φυσικά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να κατακτήσω κάποιον τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσώπησα επάξια την Ελλάδα και έδωσα χαρά στους συμπατριώτες μου! Ζω ένα όνειρο!»

Το τρίτο σκέλος του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, το μικρότερο του τριημέρου, κύλησε ομαλά για το πλήρωμα που το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν ο τερματισμός: «Από τη στιγμή που ο αντίπαλός μας είχε εγκαταλείψει, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν κρατήσουμε ένα σταθερό ρυθμό και να φτάσουμε στο τέρμα. Και το καταφέραμε! Το αυτοκίνητο δούλεψε σωστά και κάναμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα.», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν τη φετινή χρονιά στην επίτευξη των στόχων μου και κυρίως στο συνοδηγό μου, Frederic Miclotte.»

Από Apostolis