Στη 13η θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Αυστραλίας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους. Ο Έλληνας οδηγός με το γαλανόλευκο Ford Fiesta WRC της M-Sport είχε στις ειδικές του Σαββάτου το «βρώμικο» ρόλο να καθαρίζει το δρόμο για τους υπόλοιπους από το γλιστερό γαρμπίλι  που είναι χαρακτηριστικό στις διαδρομές του αγώνα, χάνοντας αρκετό χρόνο.

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ξεκινάς πρώτος σε αυτές τις συνθήκες, ειδικά στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές. Χάσαμε αρκετό χρόνο «σκουπίζοντας» το δρόμο. Το μέγεθος του μειονεκτήματος αυτού φάνηκε στην επανάληψη των ειδικών, όπου οι επιδόσεις μας ήταν αισθητά βελτιωμένες», δήλωσε ο συμπατριώτης μας και συμπλήρωσε: «Το Ράλλυ Αυστραλίας κρύβει πάντα παγίδες με τις εγκαταλείψεις να είναι κάθε χρόνο πολλές. Με την εξαιρετική καθοδήγηση της συνοδηγού μου Lara Vanneste διατηρήσαμε σταθερό ρυθμό και καταφέραμε να ανεβούμε αρκετές θέσεις.»

Ο καιρός είναι απρόβλεπτος αυτή την εποχή στην Αυστραλία με μια ξαφνική καταιγίδα να κάνει την εμφάνιση της στις τελευταίες ειδικές του δεύτερου σκέλους. «Η βροχή ήταν έντονη στις υπερειδικές το απόγευμα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να επηρεαστούν όλοι οι οδηγοί και να κόψουν ρυθμό. Αυτό μας ευνόησε αφού σημειώσαμε στην τελευταία του σκέλους τον 5ο χρόνο γενικής, το καλύτερο αποτέλεσμα μου σε ειδική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!», δήλωσε ο Σερδερίδης που παρέμεινε προσγειωμένος ενόψει του τελευταίου σκέλους: «Ο αγώνας δεν τελείωσε ακόμη. Πρέπει να παραμείνουμε εντός δρόμου. Η βροχή που αναμένεται και την Κυριακή θα δυσκολέψει περαιτέρω την προσπάθεια μας. Κάναμε σοφή στρατηγική ελαστικών, αφού φυλάξαμε τα κατάλληλα για βρεγμένες επιφάνειες. Όλα είναι πιθανά.» ήταν τα λόγια του Καβαλιώτη οδηγού που θέλει να υψώσει τη γαλανόλευκη σε ακόμα έναν τερματισμό αγώνα του WRC!

Από Apostolis