Για ακόμα μια χρονιά θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στον εναρκτήριο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος θα συμμετάσχουν στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, για πρώτη φορά στην καριέρα τους, με ένα Skoda Fabia R5 και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία.

Lascaris Monte1

Η συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας και έχει δηλωθεί στο WRC2, με δικαίωμα συγκομιδής βαθμών. «Ζεστό» από την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ράλλυ Ακρόπολις, το πλήρωμα θα έχει το Νο 47 στις πόρτες του τσεχικού όπλου και αναμένεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε έναν δύσκολο από άποψη καιρικών συνθηκών αγώνα. Ο Αθανασούλας θα έχει να αντιμετωπίσει 15 αντιπάλους στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία του WRC2 και στόχος του είναι να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο του αγώνα.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε:“Η ανανέωση της ευγενικής χορηγίας του Lascaris Foundation, εν μέσω της δεδομένης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας, αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς. Μετά την επιτυχία μας στο Ράλλυ Ακρόπολις ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις με το ίδρυμα, με στόχο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αγώνων που θα προέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα.Το Μόντε Κάρλο είναι ένας αγώνας θρύλος. Μαζί με το Ακρόπολις, τη Φιλανδία και το Ράλλυ Μ. Βρετανίας είναι οι αγώνες όπου κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις ειδικές συνθήκες του αγώνα (χιόνι, πάγος, βρεγμένη άσφαλτος) και φυσικά να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τερματισμό, κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Νίκος και εγώ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Lambros Nikos

Το Lascaris Foundation είναι ένα οικογενειακό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας και αντικείμενο την προστασία, διατήρηση, προώθηση και ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής ταυτότητας, μέσω πολιτιστικών, κοινωνικών, και οικονομικών σχεδίων και προγραμμάτων. Κύριοι τομείς εστίασης του Foundation είναι:

  1. Παιδεία και Πολιτισμός
  2. Ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, ιδιαίτερα στα παραμεθόρια νησιά
  3. Ανάπτυξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας
  4. Ενίσχυση του Αθλητισμού

Ειδικότερα για τον αθλητισμό, το Lascaris Foundation έχει θέσει ως στόχο την προώθηση πλήρως των αθλητικών δραστηριοτήτων και αθλητικών συμμετοχών της Ελλάδας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η φιλοσοφία του Αθλητισμού και το ότι οι αθλητικές δραστηριότητες ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία, προωθούν τη συνεργασία, ενθαρρύνουν τη στρατηγική σκέψη και το ομαδικό παιχνίδι, αγκαλιάζουν πλήρως τις θεμελιώδεις αξίες για τις οποίες έχει συσταθεί το Lascaris Foundation.

Lascaris Monte2

Το Rally Monte Carlo θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, με την φαντασμαγορική εκκίνηση να λαμβάνει χώρα μπροστά από το φημισμένο Casino του Μόντε Κάρλο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Το Service Park του αγώνα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην πόλη Gap της Γαλλίας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή μεταφέρεται στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή τερματισμού.

Θα στηρίξουμε την ελληνική ομάδα με συνεχή ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καλή επιτυχία!

Από Harris