Μπορεί να ακούγεται σαν έκπληξη πρώτου μεγέθους, όμως δεν είναι… Ο νεαρός Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) προηγείται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους στο Ράλλυ Εσθονίας! Ο Φινλανδός έχει πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη του σε τέτοιου είδους ειδικές διαδρομές, στην ουσία έχει μάθει να οδηγεί σε αυτούς τους δρόμους, και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του φαβορί για τη νίκη Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) μετά από μικροέξοδο και διπλό κλατάρισμα, φαντάζει ως ο πρώτος υποψήφιος για τη νίκη!

O 21χρονος Rovanpera καλείται πλέον να διαχειριστεί το επισφαλές προβάδισμα των 8,5 δευτερολέπτων που έχει δημιουργήσει από έναν ακόμα οδηγό που αρέσκεται να οδηγεί σε τέτοιες συνθήκες. Τον Craig Breen (Hyundai i20 WRC) που πραγματοποιεί, όπως και πέρυσι, καταπληκτική εμφάνιση στις ταχύτατες ειδικές διαδρομές του μικρού κράτους της Βαλτικής.

Αρκετά μακριά από τους δύο, στη μάχη για το βάθρο ακολουθούν δύο “μεγάλα” ονόματα, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) έχοντας και οι δύο σημαντικές δικαιολογίες. O Βέλγος ένα κλατάρισμα που του κόστισε αρκετά δευτερόλεπτα και ο Πρωταθλητής το καθιερωμένο πλέον για αυτόν καθάρισμα του δρόμου, απόρροια της υπεροχής του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) ακολουθεί στην πέμπτη θέση μπροστά από τους Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και Pierre Louis Loubet (Hyundai i20 WRC) σε μια ημέρα που σημαδεύτηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις. Εκτός του Tanak, εγκατέλειψαν ο πολύ καλός ακόμα μια φορά Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) όταν τραυματίστηκε ο συνοδηγός του μετά από άσχημη προσγείωση σε άλμα και ο Gus Greensmith από τα σύνηθη τελευταία προβλήματα αξιοπιστίας του Ford Fiesta WRC.

Απαιτητική θα είναι και η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Εσθονίας με 132 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 8 ειδικές διαδρομές. Θα έχουμε νέο νικητή στο WRC; Η απάντηση την Κυριακή το απόγευμα.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris