Σε ένα σκληρό και πρώτο σκέλος στη Σαρδηνία, ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) ήταν αυτός που κυριάρχησε κερδίζοντας τις 5 από τις 8 πρώτες ειδικές και έχτισε σημαντική διαφορά 19 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του. Ο Εσθονός ήταν για ακόμα μια φορά ταχύτερος του ανταγωνισμού και το ζητούμενο πλέον για αυτόν είναι η αξιοπιστία στο υπόλοιπο του αγώνα ώστε να φύγει νικητής από το νησί.

Ο team-mate του Dani Sordo ολοκλήρωσε δεύτερος το πρώτο σκέλος, αντιμετωπίζοντας στις πρωινές ειδικές πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών του. Όταν το απόγευμα έκανε διαφορετική επιλογή αντεπιτέθηκε κερδίζοντας μάλιστα 3 ειδικές διαδρομές. Στόχος του Ισπανού είναι να κρατήσει πίσω του τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που πλέον με καλύτερη σειρά εκκίνησης θα επιτεθεί για να καλύψει τη διαφορά των 17 δευτερολέπτων που τον χωρίζει από τη δεύτερη θέση.

Ο Γάλλος ξεκινώντας για έναν ακόμα αγώνα από την “πρώτη σειρά της εκκίνησης”, δεν τα πήγε κι άσχημα καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το σκέλος στην τρίτη θέση και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Δεν ήταν καλή ημέρα η Παρασκευή για τον δεύτερο οδηγό της Toyota Elfyn Evans ο οποίος δεν είχε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και ολοκλήρωσε το σκέλος τέταρτος, ένα λεπτό μακριά από την κορυφή. Αντίστοιχα ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο σκέλος και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ο οποίος εκτός των άλλων είχε και δύο κλαταρίσματα που τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση, μια ανάσα πίσω από τον Βρετανό οδηγό της Toyota.

Σταθερός σε ακόμα έναν αγώνα φέτος ο Takamoto Katsuta με το τέταρτο Yaris τερμάτισε τις ειδικές της πρώτης ημέρας στην έκτη θέση, ενώ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το σκέλος από πρόβλημα στη μετάδοση και έξοδο αντίστοιχα, οι οδηγοί της M-Sport Gus Greensmith και Teemu Suninen, και από μηχανικό πρόβλημα ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που μέχρι την τρίτη ειδική διαδρομή βρίσκονταν στην δεύτερη θέση.

Ακόμη 8 ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας, ανάμεσα στις οποίες και η φημισμένη Monte Lerno με το τεράστιο άλμα!

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους

Από Harris