Πιο δύσκολο απ’ ότι αναμενόταν αποδείχθηκε για το πλήρωμα της Step Racing το ACI Rally Monza, ο τελευταίος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ! Οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις συνεχείς εναλλαγές οδοστρώματος και πρόσφυσης, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου βγήκαν αλώβητοι, καταφέρνοντας να τερματίσουν στην 47η θέση της γενικής κατάταξης σε έναν αγώνα που έκρυβε παγίδες και οδήγησε πολλά πληρώματα σε εγκατάλειψη.

Μια μικροέξοδος το Σάββατο τους κόστισε αρκετά σε χρόνο, ενώ τρία κλαταρίσματα στο τελευταίο σκέλος της Κυριακής τους στέρησαν τη δυνατότητα να τερματίσουν ψηλότερα στη γενική κατάταξη! «Αν και ο αγώνας ήταν ασφάλτινος, δεν έλειπαν τα τμήματα που είχαν χώμα και λάσπη, με αποτέλεσμα να πληγώσουμε τα ελαστικά μας, που δεν ήταν κατάλληλα για χώμα, στις τελευταίες ειδικές του αγώνα. Ευτυχώς το σέρβις ήταν δίπλα στη διαδρομή και έτσι δεν ταλαιπωρηθήκαμε», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Παυλίδης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συνοδηγό μου, Allan Harryman, η εμπειρία του οποίου ήταν καθοριστικής σημασίας σε όλο το ράλλυ».

Στην τρίτη του εμφάνιση με το Skoda Fabia Rally2 Evo, ο Βορειοελλαδίτης οδηγός ευελπιστούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στον Ιταλικό αγώνα: «Στόχος μας ήταν να εξοικειωθούμε περισσότερο με το προδιαγραφών R5 αυτοκίνητο, αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περιμέναμε. Οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να το μάθουμε όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε.»

Σημασία, ωστόσο, σε έναν τέτοιο απαιτητικό και απρόβλεπτο, όπως αποδείχτηκε, αγώνα έχει ο τερματισμός! Και οι Παυλίδης-Harryman κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην πίστα της Monza!

 «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, καθώς καταφέραμε να τερματίσουμε στον πιο δύσκολο αγώνα της καριέρας μας. Έχουμε συμμετάσχει σε Ράλλυ Ακρόπολις, Μόντε Κάρλο και Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, αγώνες δύσκολους και απαιτητικούς, αλλά εκεί γνωρίζαμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Σε αυτόν τον αγώνα όλα ήταν πρωτόγνωρα. Πιστεύαμε θα οδηγήσουμε σε καθαρή άσφαλτο πίστας, και φλατ χωμάτινα τμήματα, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν. Οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν το έργο μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι επιλογές ελαστικών ήταν «ρώσικη ρουλέτα», ωστόσο πετύχαμε το στόχο μας! Με αυτόν τον τρόπο, στείλαμε και το μήνυμα για το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», δήλωσε ο οδηγός της ομάδας και πρόσθεσε: «Σκοπός του συλλόγου είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε όποιος χρειάζεται μεταμόσχευση για να ξανακερδίσει τη ζωή, να μπορεί να βρει γρήγορα κι ανέξοδα μόσχευμα στην Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι που το τριήμερο του αγώνα, το Skoda Fabia Rally2 Evo που οδηγήσαμε πρόβαλλε τον σύλλογο αυτό και ελπίζουμε να βοηθήσαμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προσπάθεια αυτή»

Επόμενος στόχος για το πλήρωμα της Step Racing είναι η συμμετοχή στο Rallye Monte Carlo στα μέσα Γενάρη!

Ακολουθήστε μας στο facebook:

https://www.facebook.com/StepRacing/

και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr

Δελτίο Τύπου – Step Racing

Από Harris