Η αγωνιστική ομάδα της Step Racing συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε ακόμα έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το ACI Rally Monza.

 

Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman μετά την επιτυχημένη εμφάνιση τους στο Rallye Monte Carlo στην αρχή της χρονιάς, ανεβαίνουν κατηγορία και αγωνίζονται με Skoda Fabia Rally2 Evo στον επίλογο του WRC, το ACI Rally Monza. Ο αγώνας της Βόρειας Ιταλίας που διεξάγεται κατά μεγάλο μέρος εντός της φημισμένης ιταλικής πίστας προστέθηκε εμβόλιμα στο πρόγραμμα για να «σώσει τη χρονιά» και να ολοκληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός απαιτούμενων αγώνων, εξαιτίας της ακύρωσης αρκετών λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στο ACI Rally Monza η ομάδα μας τρέχει με Όραμα Ελπίδας! Στηρίζουμε το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Στο Skoda Fabia Rally2 Evo που θα οδηγούν οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman θα προβάλλεται το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»  με σκοπό του Συλλόγου την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε όποιος χρειάζεται μεταμόσχευση για να ξανακερδίσει τη ζωή, να μπορεί να βρει γρήγορα κι ανέξοδα μόσχευμα στην Ελλάδα.

«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως αγωνιζόμενοι θα ήταν να προβάλλουμε το έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο τους συνανθρώπους μας που πολεμάνε τον καρκίνο και χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Θέλουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και της έρευνας για τον παιδικό καρκίνο» δήλωσε ο οδηγός της ομάδας μας Νίκος Παυλίδης.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της συμμετοχής της Step Racing, o τρεις φορές Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος τόνισε: «Το Ράλλυ της Monza είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του WRC που ένας αγώνας διεξάγεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό εντός πίστας! Το ελεγχόμενο περιβάλλον μιας πίστας ενδείκνυται για τους οργανωτές ώστε να καταπολεμήσουν τον συγχρωτισμό, εν μέσω πανδημίας και να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια»

Στους Παυλίδη- Harryman αρέσουν τα δύσκολα και οι καινούριες εμπειρίες και με δεδομένο τον πανίσχυρο ανταγωνισμό του αριθμού ρεκόρ των 54 αυτοκινήτων της κατηγορίας Rally2, θέτουν τον πήχυ χαμηλά: «Είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσουμε σε μια πίστα, έστω κι αν αυτή θα έχει τη διαμόρφωση ειδικής διαδρομής και ασφαλώς έχουμε μειονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, που αποτελείται από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου! Ο στόχος μας και σε αυτό τον αγώνα θα είναι να κερδίσουμε τον εαυτό μας, να βελτιωθούμε οδηγικά και να φέρουμε το μήνυμα του «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον τερματισμό.»

Η πρώτη και η τελευταία ημέρα του ACI Rally Monza διεξάγονται αποκλειστικά στην διάσημη πίστα, όμως η δεύτερη και μεγαλύτερη σε αγωνιστικά χιλιόμετρα λαμβάνει χώρα στα βουνά της βόρειας Ιταλίας. Τα προγνωστικά μάλιστα της μετεωρολογικής υπηρεσίας δίνουν μέχρι και χιονόπτωση οπότε η πρόκληση για το πλήρωμα μας είναι ακόμα μεγαλύτερη: «Το πιο απαιτητικό σκέλος του αγώνα θα είναι και το πιο απρόβλεπτο, με τις ειδικές διαδρομές να θυμίζουν Ράλλυ Μόντε Κάρλο και την επιλογή των ελαστικών να μοιάζει καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Ελπίζω η εμπειρία μας από την επί σειρά ετών συμμετοχή μας στον σημαντικότερο αγώνα του θεσμού να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Μετά το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. του 2019 και το Rally Citta di Bassano του 2020 αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αγωνιστούμε με αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally2 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο!».

Το ACI Rally Monza εκκινεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με υπερειδική εντός πίστας, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μετά από 241 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο αυτοκινητοδρόμιο της Monzaκαι στα βουνά των νότιων Άλπεων.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

 https://www.facebook.com/StepRacing/

και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr

Δελτίο Τύπου – Step Racing

Από Harris