Με έκπληξη ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Ένας οδηγός με Citroen DS3 WRC προηγείται στον αγώνα! Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν επέστρεψε ο Sebastien Loeb στα Ράλλυ, ενώ κάποιοι άλλοι θα επιμείνουν ότι η Citroen αποχώρησε από το WRC για να επιστρέψει με νέο αυτοκίνητο το 2017. Ούτε ο κοντός πολυπρωταθλητής επέστρεψε, ούτε ένα εργοστασιακό Citroen προηγείται στον αγώνα. Ο Kris Meeke με την περσινή Citroen DS3 WRC κάτω από τον μανδύα της «ημιεργοστασιακής» Abu Dhabi Total WRT είναι αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μετά τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα και θα διανυκτερεύσει στην Gap στην κορυφή της κατάταξης. Ο Ιρλανδός κέρδισε την δεύτερη ειδική και θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στην πρώτη αν δεν είχε τετακε, επιβεβαιώνοντας την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται  και για την οποία μας προϊδέασε στο shakedown.

RPPA_Monte Carlo 2016_009 copy

Η πρώτη ειδική του αγώνα ήταν σε όλο της το μήκος στεγνή, ενώ στη δεύτερη τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλα τμήματα με πάγο και χιόνι. Οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μαλακά ελαστικά στην πρώτη ειδική, ενώ είχαν δύο ρεζέρβες με λάστιχα με καρφιά τα οποία χρησιμοποίησαν στη δεύτερη.

Ο Sebastien Ogier με το Volkswagen Polo R WRC ήταν ο οδηγός που κέρδισε την πρώτη ειδική, όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο όταν έχασε 11 ολόκληρα δευτερόλεπτα στη δεύτερη από τον Meeke! H διαφορά των 7 δευτερολέπτων που τους χωρίζει είναι ελάχιστη για έναν τόσο πονηρό αγώνα όπως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, αλλά τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα, για να έχουμε ισχυρό ανταγωνισμό, είναι θετικά! Στην 3η θέση της κατάταξης ακολουθεί ο Andreas Mikkelsen  (VW Polo R WRC) μπροστά από δύο Hyundai i20 WRC, ένα καινούριο κι ένα παλιό, με οδηγούς τους Thierry Neuville και Hayden Paddon. O Νεοζηλανδός μάλιστα που οδηγεί την περσινή έκδοση, ήταν ο μοναδικός οδηγός που δεν «φόρεσε» λάστιχα με καρφιά και μάλλον δικαιώθηκε για την επιλογή του.

RPPA_Monte Carlo 2016_013 copy

Οι Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC), Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC) και Robert Kubica (Ford Fiesta RS WRC) κλείνουν την 8αδα, με τον Φινλανδό να είναι για ακόμα μια φορά «απρόσεκτος» αφού χτύπησε σε πέτρα σε μια στροφή με πάγο, έκανε ζημιά στην ανάρτηση του αυτοκινήτου του και έχασε περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα και τον Πολωνό να παραπονιέται για έλλειψη δύναμης στο Fiesta του.

Στην κατηγορία WRC2 προηγείται ο Γάλλος Quentin Gilbert (Citroen DS3 R5) με τους Λάμπρο Αθανασούλα- Νίκο Ζακχαίο (Skoda Fabia R5) και Ιορδάνη Σερδερίδη- Fred Miclotte (Citroen DS3 R5) να έχουν επιλέξει προσεκτικό ρυθμό. Αναλυτική παρουσίαση της προσπάθειας των Ελληνικών πληρωμάτων στην κατηγορία WRC2 θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο.

RPPA_Monte Carlo 2016_023 copy

Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με 6 διαδρομές στα βουνά της περιοχής του Gap με τους συμμετέχοντες να καλούνται να αναμετρηθούν σε 116,5 αγωνιστικά χιλιόμετρα αντιμετωπίζοντας στεγνή, βρεγμένη και παγωμένη άσφαλτο.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

ss2

Από Harris

Μια σκέψη στο “WRC 2016- 01. Rallye Monte Carlo- section 1- Ντύθηκε Loeb o Kris Meeke!”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.