Οι πρώτοι πυροβολισμοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ακούστηκαν! Τα αγωνιστικά με τα νέα τους χρώματα έκαναν τα πρώτα αναγνωριστικά χιλιόμετρα στο shakedown του Ράλλυ Μόντε Κάρλο στην περιοχή του Gap. Ταχύτερος όλων στη διαδρομή που ήταν στεγνή στα πρώτα περάσματα ήταν ο Kris Meeke με Citroen DS3 WRC της Abu Dhabi Total WRT, αφού η επίσημη Citroen δεν συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Meeke ήταν αυτός που και στο δεύτερο πέρασμα ήταν ο πιο γρήγορος, όταν η ειδική έγινε πιο αργή λόγω λάσπης και υγρασίας, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του για τον αγώνα.

sordo

Ο Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) ακολούθησε σε χρόνους τον Ιρλανδό, με τον Dani Sordo με το νέο Hyundai i20 WRC2016 να είναι ο τρίτος ταχύτερος. Χαρακτηριστικό είναι το ότι οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν αρκετά περάσματα δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ επέλεξαν να μπουν στην ειδική και όταν βράδιασε για τα καλά, για να προετοιμαστούν για τις νυχτερινές ειδικές του αγώνα.

athanas

Τα ελληνικά πληρώματα των Αθανασούλα- Ζακχαίου (Skoda Fabia R5) και Σερδερίδη- Miclotte (Citroen DS3 R5) κινήθηκαν προσεκτικά στο shakedown, ολοκληρώνοντας από δύο περάσματα. Τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία WRC2 σημείωσε ο Elfyn Evans που τοποθέτησε το Ford Fiesta R5 που οδηγούσε ανάμεσα στα WRCars.

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιείται η πανηγυρική εκκίνηση μπροστά στο καζίνο του Μόντε Κάρλο και η χρονομέτρηση ξεκινάει αμέσως μετά με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές!

Χάρης Κλαμούρης

Φωτογραφίες: Rallypixels

Από Harris