024

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τις ελληνικές συμμετοχές με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 6 ειδικές της Παρασκευής. Οι Λάμπρος Αθανασούλας- Νίκος Ζακχαίος με το Skoda Fabia R5 συνεχίζουν κανονικά στον αγώνα έχοντας επιλέξει να κινηθούν και πάλι σε ρυθμό απόλυτης ασφάλειας, ενώ αντίθετα οι Jourdan Σερδερίδης- Fred Miclotte δεν τα κατάφεραν, αφού έχασαν τον έλεγχο σε μια γρήγορη στροφή και είχαν επαφή με δέντρο, η οποία πλήγωσε τη Citroen DS3 R5 και θα τους αφήσει οριστικά εκτός συνέχειας.

002

Οι Αθανασούλας-Ζακχαίος προσπάθησαν στις πρώτες διαδρομές της ημέρας να ανεβάσουν ελαφρώς το ρυθμό τους, όμως ένα γλίστρημα στην 5η ειδική σε σημείο με χιόνια, τους προσγείωσε και πάλι στην πραγματικότητα και στο στόχο τους που είναι ο τερματισμός. Οι εγκαταλείψεις αρκετών οδηγών της κατηγορίας, στην πλειοψηφία τους από έξοδο, ανέβασαν το «γαλανόλευκο» Skoda Fabia R5 στην 9η θέση της κατηγορίας.

RPPA_Monte Carlo 2016_022 copy

Στην πρώτη θέση του WRC2 ανέβηκε ο Elfyn Evans με το εργοστασιακό Ford Fiesta R5 EVO που κέρδισε όλες τις ειδικές και σημείωσε χρόνους ανάμεσα σε αυτούς των WRCars. Το ρυθμό του Βρετανού δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, που θα αρκεστούν στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του οδηγού της Ford. Ο έμπειρος Armin Kremer  (Skoda Fabia R5) είναι αυτός που βρίσκεται προσωρινά δεύτερος, αλλάζοντας συχνά θέση με τους Γάλλους Julien Maurin (Skoda Fabia R5) και Quentin Gilbert (Citroen DS3 R5) που ακολουθούν, ενώ πέμπτος καραδοκεί ο επίσης Γάλλος Yoann Bonato (Citroen DS3 R5).

Στη μεγάλη κατηγορία του WRC η μάχη συνεχίζεται και περιγραφή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο άρθρο.

To δεύτερο σκέλος του αγώνα αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές και 174 αγωνιστικά χιλιόμετρα και είναι το μεγαλύτερο του αγώνα. Η πρώτη ειδική μήκους 52 χιλιομέτρων αναμένεται να κρίνει πολλά.

Από Harris

Μια σκέψη στο “WRC 2016- 01. Rallye Monte Carlo- WRC2- leg 1- Συνεχίζουν οι Αθανασούλας- Ζακχαίος”
  1. […] Στην κατηγορία WRC2 ο Elfyn Evans (Ford Fiesta R5 EVO) πέρασε στην πρώτη θέση δημιουργώντας τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του. Οι Λάμπρος Αθανασούλας- Νίκος Ζακχαίος (Skoda Fabia R5) συνεχίζουν σε ρυθμό τερματισμού καταφέρνοντας να αναρριχηθούν στην 9η θέση, ενώ οι Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Citroen DS3 R5) έπεσαν θύματα των γλιστερών συνθηκών βγαίνοντας από το δρόμο και εγκαταλείποντας οριστικά τον αγώνα. Αναλυτική παρουσίαση της προσπάθειας των Ελληνικών πληρωμάτων στην κατηγορία WRC2 θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο. […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.