Τις δυσκολίες του Ράλλυ Μόντε Κάρλο με τις μικτές ειδικές (στεγνή άσφαλτος, βρεγμένη άσφαλτος, πάγο, λάσπη, χιόνι) αντιμετώπισαν σήμερα τα ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα. Κι αν οι Jourdan Σερδερίδης- Fred Miclotte έχουν ξανασυναντήσει στο παρελθόν τέτοιες καταστάσεις, αυτή ήταν η πρώτη φορά για τους Λάμπρο Αθανασούλα- Νίκο Ζακχαίο που οδηγούσαν σε αγώνα υπό τέτοιες συνθήκες και μάλιστα σε νυκτερινές ειδικές!

020 copy

Το ξεκίνημα τόσο για το πλήρωμά του «ελληνικού» Skoda Fabia R5 όσο και για αυτό της Citroen DS3 με την ελληνική σημαία στον αεραγωγό ήταν ιδιαίτερα προσεκτικό, λόγω της απειρίας των Αθανασούλα-Ζακχαίου και λόγω της πρότερης κακής εμπειρίας των Σερδερίδη- Miclotte.

Οι Αθανασούλας-Ζακχαίος πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο, που ήταν να ολοκληρώσουν τις 2 δυσκολότερες ειδικές του αγώνα χωρίς απρόοπτα οδηγώντας χωρίς να πάρουν το παραμικρό ρίσκο. Προσπάθησαν χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες, ολοκληρώνοντας την ημέρα στην 11η θέση της κατηγορίας.

016

Αντίστοιχα, οι Σερδερίδης- Miclotte, οδήγησαν χωρίς ρίσκα, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι την περσινή χρονιά η προσπάθεια τους καταστράφηκε πολύ νωρίς λόγω εξόδου από το δρόμο. Δεν πίεσαν, απέφυγαν το λάθος και τερμάτισαν την πρώτη ημέρα στην 13η θέση της WRC2.

Στην κορυφή της κατηγορίας βρίσκεται μετά τις δύο πρώτες νυχτερινές ειδικές ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Juniors Quentin Gilbert με Citroen DS3 R5. Ο ανταγωνισμός στην WRC2 είναι μεγάλος και ο Γάλλος θα παλέψει σκληρά για τη νίκη με τα Skoda Fabia R5 των Julien Maurin και Armin Kremer που ακολουθούν, αλλά και με τον Elfyn Evans με το εργοστασιακό Ford Fiesta R5 EVO. Ο Βρετανός έχασε αρκετό χρόνο από κλατάρισμα στην πρώτη ειδική, επανήλθε όμως και κέρδισε τη δεύτερη. Κλαταρισμένο ελαστικό είχαν αρκετοί οδηγοί στο ξεκίνημα, συμπεριλαμβανομένων των Jose Antonio Suarez (Peugeot 208 T16), Simone Tempestini (Ford Fiesta R5), ενώ κακή επιλογή ελαστικών έκανε ο Yoann Bonato φορώντας χιονολάστιχα στο Citroen DS3 R5 που οδηγούσε χάνοντας χρόνο.

RPPA_Monte Carlo 2016_016 copy

 

Μάχη έχουμε και στη μεγάλη κατηγορία του WRC, περιγραφή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο άρθρο.

Η Παρασκευή είναι μια καινούργια ημέρα για τον αγώνα, με τις ειδικές να διεξάγονται στο φως της ημέρας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στα ελληνικά πληρώματα!

Από Harris

Μια σκέψη στο “WRC 2016- 01. Rallye Monte Carlo- WRC2- section 1- Προσεκτικό ξεκίνημα για τους Έλληνες!”
  1. […] Στην κατηγορία WRC2 προηγείται ο Γάλλος Quentin Gilbert (Citroen DS3 R5) με τους Λάμπρο Αθανασούλα- Νίκο Ζακχαίο (Skoda Fabia R5) και Ιορδάνη Σερδερίδη- Fred Miclotte (Citroen DS3 R5) να έχουν επιλέξει προσεκτικό ρυθμό. Αναλυτική παρουσίαση της προσπάθειας των Ελληνικών πληρωμάτων στην κατηγορία WRC2 θα διαβάσετε σε ξεχωριστό άρθρο. […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.