Με ένα από τα πιο αγαπημένα ράλλυ οδηγών και θεατών συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος της εβδομάδας. Το Ράλλυ Πορτογαλίας, που από πέρυσι επέστρεψε στα βόρεια της χώρας, σε ειδικές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού που, μετά από 2 στάσεις στη Λατινική Αμερική, επιστρέφει στην Ευρώπη.

por2

Επιστροφή στην Ευρώπη για το WRC σημαίνει και κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων με 78 πληρώματα να αναμένεται να πάρουν εκκίνηση στον αγώνα.

18 αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC θα εκκινήσουν, με αρχηγό τον 4 φορές νικητή του αγώνα Sebastien Ogier (VW Polo R WRC) που αποτελεί και φέτος το μεγάλο φαβορί. Ο ομόσταυλος του Jari- Matti Latvala κατάφερε να του κλέψει πέρσι τη νίκη και το ίδιο θα επιδιώξει και φέτος, ενώ η όρεξη έχει ανοίξει και στον οδηγό της Hyundai Hayden Paddon μετά την επικράτηση του στην Αργεντινή.

por3

Για μια θέση στο βάθρο θα παλέψουν οι Andreas Mikkelsen (VW Polo R WRC), Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC), Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Thierry Neuville ((Hyundai i20 WRC), ενώ η έκπληξη στην κορυφή δεν αποκλείεται από τον Kris Meeke που θα ξεκινάει από πίσω με την Citroen DS3 WRC της PH-Sport που επιστρέφει στο WRC μετά από απουσία δύο αγώνων.

Με νέα χωμάτινα λάστιχα της DMACK θα συμμετάσχει στην Πορτογαλία ο Ott Tanak (Fοrd Fiesta RS WRC) που θα έχει να αντιμετωπίσει στη μάχη για ένα καλό πλασάρισμα στη γενική τους νεαρούς Stephane Lefebvre (Citroen DS3 WRC), Eric Camilli (Ford Fiesta RS WRC) και τον Kevin Abbring (Hyundai i20 WRC) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατηγορία WRC2 με τον πρωτοπόρο του θεσμού Elfyn Evans (Ford Fiesta R5) να βρίσκει απέναντι του τους εξελίξιμους Teemu Suninen, Pontus Tidemand αλλά και τον έμπειρο Jan Kopecky με τα Skoda τους. Στην Πορτογαλία θα δώσουν την πρώτη τους μονομαχία οι οδηγοί του JWRC αλλά και του Drive Dmack Fiesta Trophy με τους δύο θεσμούς ανάδειξης ταλέντων να συγκεντρώνουν διψήφιο αριθμό συμμετεχόντων.

por1

Το πρόγραμμα του αγώνα που περιλαμβάνει 368 αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι «φωτοτυπία» του περσινού, με ελάχιστες αλλαγές. Η κυριότερη από αυτές είναι η υπερειδική στην πόλη του Πόρτο, που αποτελεί και το κέντρο του αγώνα, και θα διεξαχθεί την Παρασκευή το απόγευμα! Το shakedown διεξάγεται την Πέμπτη το πρωί με την υπερειδική στη Lousada να ανοίγει την αυλαία το απόγευμα. 8 ειδικές διαδρομές μήκους 135 χιλιομέτρων πραγματοποιούνται την Παρασκευή, η μεγαλύτερη «αγωνιστικά» ημέρα είναι το Σάββατο με ακόμη 6 ειδικές με συνολικό μήκος 165 χιλιομέτρων και τον τερματισμό να λαμβάνει χώρα την Κυριακή μετά τη διεξαγωγή των τελευταίων 4 ειδικών του αγώνα μήκους 67 χιλιομέτρων.

Από Harris