Το Ράλλυ Σαρδηνίας ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, στην ειδικά διαμορφωμένη ειδική του Ittiri λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Alghero, το κέντρο του αγώνα. Η υπερειδική τα είχε όλα! Είχε άλμα, είχε watersplash, είχε στροφές όλων των ειδών και πολλούς, πάρα πολλούς θεατές!

polo1

Νικητής της διαδρομής ήταν ο συνήθης ύποπτος Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) όμως το έργο του τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολο αφού υπάρχει πολύ «καθάρισμα» στις ειδικές στις οποίες θα εκκινεί πρώτος. Πολύ κοντά στον πρώτο τερμάτισαν οι Ott Tanak (Ford Fiesta RS WRC) και Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC) οι οποίοι έχουν ιδανική σειρά εκκίνησης και μπορούν να απειλήσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

fiesta1

Ακολούθησαν ο Kevin Abbring με το παλιό Hyundai i20 WRC, o Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC) και οι οδηγοί της Hyundai Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo, χωρίς οι μεταξύ τους διαφορές να ξεπερνούν το δευτερόλεπτο.

Το πρώτο σκέλος συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τη διεξαγωγή  8 ειδικών μήκους 103 χιλιομέτρων και η εξέλιξη αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Αποτελέσματα υπερειδικής:

sss1

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Φωτογραφίες: Rallypixels

Από Harris