Πολύ άσχημα ξεκίνησε η χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Στο 21ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο το Hyundai i20 WRC που οδηγούσε ο Hayden Paddon εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε θεατή που καθόταν σε απαγορευμένο σημείο. O άτυχος θεατής εξέπνευσε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα, ενώ η Hyundai Motorsport ως ελάχιστο φόρο τιμής προς την οικογένεια του απέσυρε τη συμμετοχή του Paddon από τη συνέχεια του αγώνα. Η ειδική μετά το ατύχημα ακυρώθηκε.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές τα αποτελέσματα του αγώνα, που συνεχίστηκε κανονικά με τη δεύτερη ειδική, περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Για την ιστορία, πρώτος ολοκλήρωσε τη μοναδική νυχτερινή διαδρομή που προσμέτρησε στους χρόνους ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), 7,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), ενώ ακολούθησαν οι Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) και Kris Meeke (Citroen C3 WRC).

Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται με τις 6 ειδικές διαδρομές της Παρασκευής και 161 χιλιόμετρα στην μεγαλύτερη αγωνιστικά ημέρα του ράλλυ.

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

Από Harris