Τα νέα «θηριώδη» WRCars είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν την διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε ως shakedown στο Rallye Monte Carlo! Τα πληρώματα δοκίμασαν διαφορετικές ρυθμίσεις και έκαναν επιλογές ελαστικών με βάση το τι μπορεί να συναντήσουν στον αγώνα, οπότε, υπό τέτοιες συνθήκες, τα αποτελέσματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά της δυναμικότητας των αυτοκινήτων.

Αυτό που είναι σίγουρο μετά το shakedown είναι πως ο πρωταθλητής Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) θα είναι για ακόμα μια χρονιά αυτός που όλοι θα κυνηγάνε να κερδίσουν! Ο Γάλλος ήταν πολλά δευτερόλεπτα ταχύτερος από όλους στα περάσματα του και έδειξε ότι διψάει ακόμα για νίκες και τίτλους!

Αντίστοιχα, εντυπωσιακός στη γενική δοκιμή πριν τον αγώνα ήταν ο πρώην «συνάδελφός» του στην ομάδα της Volkswagen Andreas Mikkelsen που οδηγεί στον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού Skoda Fabia R5 για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος. Ο ανερχόμενος Νορβηγός σημείωσε χρόνους αντίστοιχους με αυτούς των οδηγών των νέων πανίσχυρων WRCars και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Η πλειονότητα των οδηγών προτίμησε να κινηθεί επιφυλακτικά, χρησιμοποιώντας μαλακή γόμα στη διαδρομή που περιελάμβανε κομμάτια με πάγο.

Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιείται η πανηγυρική εκκίνηση μπροστά στο καζίνο του Μόντε Κάρλο και η χρονομέτρηση ξεκινάει αμέσως μετά με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 47 χιλιομέτρων!

Από Apostolis