Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το αγωνιστικό μενού του Ράλλυ Σουηδίας ξεκίνησε με την υπερειδική του Karlstad. Η πλειονότητα των οδηγών επέλεξε να μην πιέσει στην μήκους 1.9 χιλιομέτρων γλιστερή υπερειδική διαδρομή, καθώς  ουσιαστικά ο αγώνας ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής. Οι θεατές κατέκλυσαν τον ιππόδρομο, στην πρώτη εμφάνιση των νέων αυτοκινήτων σε χιονισμένη επιφάνεια.

Από νωρίς επικεφαλής τέθηκε ο Jari Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), χαρίζοντας την πρώτη νίκη ειδικής στην ομάδα της Τοyota μετά από 20 περίπου χρόνια! Από κοντά του βρέθηκαν τα δύο Hyundai i20 Coupe WRC, των Thierry Neuville και Dani Sordo, με τον Βέλγο να θέλει να πάρει τη ρεβάνς στη Σκανδιναβική χώρα. Οι Ott Tanak και Sebastien Ogier, αμφότεροι με Ford Fiesta WRC ακολουθούν, εμπρός από τους Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC ’17) και Kris Meeke (Citroen C3 WRC).

Ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή στα χιονισμένα δάση της Νορβηγίας με τη διεξαγωγή 6 ειδικών διαδρομών και τους αγωνιζόμενους να επιστρέφουν στο service park στο Torsby, αφού διαγωνιστούν και στην τελευταία της ημέρας, σε δασική έκταση δίπλα στο κέντρο του αγώνα. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα της Παρασκευής είναι 145, με το πρώτο σκέλος να είναι και το μεγαλύτερο του αγώνα, ενώ δεν αναμένεται να παίξει ιδιαίτερο ρόλο η σειρά εκκίνησης στην κατάσταση που βρίσκονται οι ειδικές.
Καλό αγώνα!

Αποτελέσματα

Από Apostolis