Καταστροφή για τον Thierry Neuville και την Hyundai στην τελευταία ειδική του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Σουηδίας, την υπερειδική του Karlstad. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Βέλγος οδηγός εγκατέλειψε την προσπάθεια του βρισκόμενος άνετα στην κορυφή, κάνοντας ένα ανόητο λάθος καταστρέφοντας την ανάρτηση του αυτοκινήτου του. Ήταν ταχύτατος και σήμερα στις ειδικές στα σουηδικά δάση, ελέγχοντας με μαεστρία τη διαφορά του από τους αντιπάλους του και «αυτοκτόνησε» λίγο πριν από το τέλος του σκέλους στην ειδικά διαμορφωμένη ειδική στον ιππόδρομο του Karlstad, χωρίς να απειλείται από κανέναν.

Η αποχώρηση του Neuville έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα! Οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) εκεί που πάλευαν για τη δεύτερη θέση, αναμετρώνται πλέον για τη νίκη με την μεταξύ τους διαφορά να μην ξεπερνά τα 4 δευτερόλεπτα. Ο Tanak πίεσε σήμερα κερδίζοντας ειδικές και θα μπορούσε να ξεπεράσει τον αντίπαλο του, αν δεν ακυρωνόταν το δεύτερο πέρασμα της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα για λόγους ασφαλείας, αφού η μέση ωριαία ταχύτητα των κορυφαίων οδηγών ήταν μεγαλύτερη από 135 χιλιόμετρα ανά ώρα! Η Κυριακή όμως είναι μια εντελώς διαφορετική ημέρα και ο Latvala δεν θα παραδώσει εύκολα τα σκήπτρα, μετά τη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται να κερδίσει!

Κερδισμένος της εγκατάλειψης του Neuville είναι και ο Πρωταθλητής Sebastien Ogier που βρέθηκε ξαφνικά σε θέση βάθρου μόλις 16,6 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Η διαφορά δεν καλύπτεται υπό φυσιολογικές συνθήκες, στα λίγα αγωνιστικά χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους του ράλλυ, όμως όπως έδειξε η μέχρι τώρα εξέλιξη του αγώνα, τίποτα δεν αποκλείεται. Ο Γάλλος που παραπονέθηκε για μειονέκτημα, λόγω των συνθηκών οδοστρώματος στο πρώτο σκέλος, δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά στο δεύτερο, όντας μάλιστα φανερά αργότερος από τον team-mate του με ίδιο αυτοκίνητο.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν αθόρυβα οι Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC), Craig Breen (Citroen C3 WRC) και Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), χωρίς να απειλεί ο ένας τον άλλο. Άτυχος ήταν ο Hayden Paddon που ακολουθεί αφού αντιμετώπισε προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση του Hyundai i20 Coupe WRC που οδηγούσε, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο ράλλυ ο Kris Meeke (Citroen C3 WRC) βγήκε από το δρόμο χάνοντας κάθε ελπίδα για καλό αποτέλεσμα.

Ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) προηγείται άνετα στο WRC2, όντας ένα σκαλί επάνω από τον ανταγωνισμό, τόσο στο μάτι όσο και στους χρόνους, με τη μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) και Ole-Christian Veiby (Skoda Fabia R5) να παραμένει έντονη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στα 59 χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους του Ράλλυ Σουηδίας θα παρακολουθήσουμε ωραίες μάχες. Ποιος θα κερδίσει; Ωραία ερώτηση… Θα το ξέρουμε την Κυριακή το μεσημέρι στον τερματισμό στο Torsby!

 Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris