Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ στο Μεξικό δεν ήταν όσο συναρπαστικό το περιμέναμε. Ο Kris Meeke (Citroen C3 WRC) όχι μόνο άντεξε στην πίεση του πρωταθλητή Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), αλλά κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τον μεγάλο του αντίπαλο εκμεταλλευόμενος ένα τετακέ του Γάλλου και περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα χαμένα.  Ο Meeke είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους και θα εκκινήσει την τελευταία ημέρα με μαξιλαράκι 31 δευτερολέπτων από τον Ogier, διαφορά που του αρκεί για να κάνει έναν υγιεινό περίπατο μέχρι τον τερματισμό.

Ο Ogier προσπάθησε πολύ να ψαλιδίσει τη διαφορά από τον Βρετανό κερδίζοντας μάλιστα δύο διαδρομές, όμως μετά το λάθος του στην 13η ειδική, έδειξε να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση. Αντίστοιχα, χωρίς διάθεση να ρισκάρει για το κάτι παραπάνω, αφού τα δευτερόλεπτα που τον χώριζαν από τον πρωταθλητή ήταν πολλά, παρέμεινε τρίτος ο Thierry Neuville που θα μείνει ικανοποιημένος με τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο με το νέο Hyundai i20 Coupe WRC.

Θέσεις στην κατάταξη κέρδισαν στο δεύτερο σκέλος οι Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) και Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) που έφτασαν στην ανασυγκρότηση 4ος και 5ος , αντίστοιχα. Οι δυο τους εκμεταλλεύτηκαν την γρίπη που ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας τον Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) και δεν τον άφησε να κινηθεί στο ρυθμό που θα ήθελε. Ο Φινλανδός μάλιστα έχασε και την 6η θέση από τον συμπατριώτη του και ομόσταυλό του στην ομάδα της Toyota Jari-Matti Latvala που θα προσπαθήσει να μαζέψει όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορεί στη μάχη για τον τίτλο!

Την πρώτη 8αδα συμπληρώνει ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) που ξεκίνησε δυνατά την ημέρα κερδίζοντας μάλιστα δύο ειδικές. Οι οργανωτές, που τον σταμάτησαν την Παρασκευή στην υπερειδική της Leon επειδή λόγω προβλήματος κινούνταν αργά, διόρθωσαν το χρόνο του παίρνοντας πίσω την ποινή των 10 λεπτών που του χρέωσαν επειδή δεν τερμάτισε τη διαδρομή. Καλούς χρόνους σημείωσε και ο Elfyn Evans που ακολουθεί με το DMACK Ford Fiesta WRC και θα μπορούσε να μάχεται για την 5η θέση αν δεν κουβαλούσε μαζί του τα 5 λεπτά ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα μετά το shakedown.

Η μοναδική εγκατάλειψη της ημέρας από τους οδηγούς με WRC ήταν αυτή του Stephane Lefebvre που έβγαλε εκτός δρόμου τη Citroen C3 WRC και δεν μπόρεσε να την επαναφέρει στη διαδρομή. Θα εκκινήσει στο τρίτο σκέλος με rally2 για να δώσει βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Άναψε η μάχη στο WRC2 αφού ο Eric Camilli (Ford Fiesta R5) κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από τον Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) και να τον προσπεράσει για λίγα δευτερόλεπτα το πρωί, ο Σουηδός όμως αντεπιτέθηκε το απόγευμα και προηγείται πλέον για 2 δευτερόλεπτα!

Δύο ειδικές διαδρομές και μόλις 55 αγωνιστικά χιλιόμετρα μας χωρίζουν από τον τερματισμό στη Leon με τις εκπλήξεις να μην αποκλείονται!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

 

Από Harris