Έφτασε η ώρα να πατήσουν χώμα τα νέα WRCars προδιαγραφών 2017! Στο Μεξικό, σε έναν αγώνα με μεγάλο υψόμετρο και απαιτητικές ειδικές διαδρομές που θα ταλαιπωρήσουν πληρώματα και μηχανές. Ράλλυ Μεξικού λοιπόν στις 8-12 Μαρτίου, τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με κέντρο την Leon και 19 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 369 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

29 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα και οι διεκδικητές της νίκης είναι αρκετοί! Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC της M-Sport αποτελεί πάντα τον οδηγό που θέλουν να κερδίσουν όλοι. Ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα βρει απέναντι του τον Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που κέρδισε στη Σουηδία και προηγείται στο πρωτάθλημα. Ο Φινλανδός θα έχει το μειονέκτημα της πρώτης σειράς στην εκκίνηση και του «καθαρίσματος» του δρόμου την πρώτη ημέρα, οπότε θα χρειαστεί να υπερβάλλει εαυτό για να σημειώσει ακόμα μια επιτυχία. Στα φαβορί του αγώνα περιλαμβάνεται και ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville που δεν κατάφερε να διακριθεί στους δύο πρώτους αγώνες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μπροστά στην κατάταξη και τις δύο φορές! Κανένας δεν μπορεί να ξεγράψει τους Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) και Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) στη μάχη για την επικράτηση, ενώ ικανός για podium είναι ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) που διακρίνεται πάντα στους «ισπανόφωνους» αγώνες. Ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση της Citroen και του Kris Meeke και μένει να δούμε αν ο συνδυασμός είναι ικανός για την κορυφή. Με Ford Fiesta WRC της DMACK World Rally Team θα συμμετάσχει στο Ράλλυ του Μεξικό και ο Elfyn Evans με στόχο μια θέση στην πρώτη εξάδα.

Η κατηγορία WRC2 δεν μάζεψε αρκετές συμμετοχές αφού ο υπερατλαντικός αγώνας είναι ιδιαίτερα ακριβός για τους ιδιώτες. Οι εργοστασιακοί οδηγοί της Skoda Pontus Tidemand και της M-Sport Eric Camilli θα μονομαχήσουν για τη νίκη, ενώ απέναντι τους θα βρουν τον τοπικό ήρωα Benito Guerra με Skoda Fabia R5.

Την Τετάρτη το απόγευμα (00:00 το βράδη ώρα Ελλάδος) πραγματοποιείται το shakedown του αγώνα, ενώ την Πέμπτη  (02:05 χαράματα Παρασκευής ώρα Ελλάδος) ξεκινάει το ράλλυ με δύο υπερειδικές στους δρόμους της πόλης του Μεξικό! Η μήκους 55 χιλιομέτρων El Chocolate της Παρασκευής είναι η πιο απαιτητική ειδική του αγώνα, με το Σάββατο να είναι η μέρα με τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Θα έχουμε τρίτο νικητή σε τρίτο διαφορετικό αγώνα; Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους απανταχού fans του WRC!

Από Harris