10 δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρωτοπόρο του Ράλλυ Κορσικής Kris Meeke (Citroen C3 WRC) από τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) μετά τα πρώτα 120 αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα. Ο Meeke ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο πρώτο σκέλος του ράλλυ των «1000 στροφών» κερδίζοντας τις 3 από τις 4 ειδικές και χάνοντας την τέταρτη από τον Ogier για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός του είναι εντυπωσιακός με τον Ιρλανδό να δηλώνει ότι πρέπει να συνεχίσει έτσι όλο το τριήμερο αν θέλει να κατακτήσει τη δεύτερη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού γνωρίζει ότι ο πρωταθλητής δεν τα παρατάει ποτέ!

Ο Ogier με τη σειρά του κάνει ότι μπορεί ώστε να παραμείνει κοντά στον οδηγό της Citroen, μένοντας ευχαριστημένος με την απόδοση του, όχι όμως και με αυτή του αυτοκινήτου του, με το οποίο θέλει να δουλέψει αρκετά ώστε να το φέρει στο επιθυμητό επίπεδο.

Τρίτος, 26 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή βρίσκεται ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που παραδέχτηκε ότι οδηγεί τις περισσότερες φορές στο όριο, και θα πρέπει να ρίξει λίγο το ρυθμό του ώστε να παραμείνει με ασφάλεια στο δρόμο, αφού οι δύο πρώτοι δεν πιάνονται!

Τρεις οδηγοί παλεύουν για την τέταρτη θέση της κατάταξης. Οι Craig Breen (Citroen C3 WRC), Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Jari Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) απέχουν μεταξύ τους λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα και οι χρόνοι τους στις ειδικές είναι παραπλήσιοι. Ο Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) δείχνει να μην μπορεί να τους ακολουθήσει, όπως και ο Stephane Lefebvre (Citroen C3 WRC) στην 8η θέση που ακολουθεί το δικό του ρυθμό αρκετά πίσω από τους πρωπορευόμενους. Ο Elfyn Evans (DMACK- Ford Fiesta WRC) βρίσκεται αρκετά μακριά από την πρώτη 10αδα, αντιμετωπίζοντας όλη την ημέρα πρόβλημα με τα υδραυλικά του αυτοκινήτου του, ενώ οι Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) και Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) βγήκαν από το δρόμο και εγκατέλειψαν. Ειδικά ο Εσθονός πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του όσο διάστημα παρέμενε στον αγώνα με πολύ καλούς χρόνους.

«Χωρίς αντίπαλο» για δεύτερο αγώνα που συμμετέχει στην κατηγορία WRC2 αγωνίζεται ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5). Μια κατηγορία μόνος του ο Νορβηγός που αναγκάζεται να οδηγεί με «μια ταχύτητα κάτω» αφού η διαφορά του από τον ανταγωνισμό ξεπερνάει το 1 λεπτό. Οι κυριότεροι αντίπαλοι του Eric Camilli (Ford Fiesta R5) και Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) έμειναν εκτός μάχης, ο πρώτος από έξοδο και ο δεύτερος από πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του αυτοκινήτου του. Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) είναι στη δεύτερη θέση του WRC2, έχοντας μπροστά του τον Stephane Sarrazin (Skoda Fabia R5) που δεν βαθμολογείται για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Η μεγαλύτερη αγωνιστικά ημέρα του Ράλλυ Κορσικής είναι το Σάββατο, με 4 ειδικές συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων, με την La Porta – Valle di Rostino των 49 χιλιομέτρων που διεξάγεται 2 φορές να παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris