Ώρα για άσφαλτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Πήραμε μια ιδέα από τις δυνατότητες των νέων WRCars στα χώματα του Μεξικό, είδαμε τις επιδόσεις τους σε χιονισμένες επιφάνειες στη Σουηδία και μικτές συνθήκες στο Μόντε Κάρλο, ήρθε η ώρα να δούμε πως συμπεριφέρονται και στην άσφαλτο της Κορσικής, στον 4ο γύρο του θεσμού. Είναι αλήθεια ότι ξεκάθαρα συμπεράσματα δεν έχουν βγει μετά τους 3 πρώτους αγώνες και πιθανότατα δεν θα βγουν μέχρι τον 6ο αγώνα του WRC στην Πορτογαλία, το σίγουρο είναι όμως πως η έναρξη του πρωταθλήματος και οι 3 διαφορετικοί νικητές έδειξαν ότι φέτος δεν υπάρχει φαβορί αλλά ούτε αυτοκίνητο που να ξεχωρίζει.

Οι Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) ξέρουν από Κορσική, έχοντας κερδίσει τον αγώνα στο παρελθόν και θέλουν να τεστάρουν τις δυνατότητες των νέων τους όπλων στην άσφαλτο. Κλασικός «ασφαλτάκιας» ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) έχει όλο το πακέτο ώστε να πρωταγωνιστήσει στο νησί, όπως και οι Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) και Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) που μαθαίνουν γρήγορα την άσφαλτο, με τον Νεοζηλανδό να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο Sanremo την προηγούμενη εβδομάδα. Μένει να δούμε πόσο έτοιμοι είναι στη Citroen με 3 C3 WRC για πρώτη φορά φέτος για τους Kris Meeke, Craig Breen και Stephane Lefebvre και αν τα νέα ελαστικά για άσφαλτο της DMACK που θα «φορέσει» ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) είναι ανταγωνιστικά.

Μάχη «εργοστασιακών» προβλέπεται στο WRC2 με τους Mikkelsen και Kopecky από τη μία με τα Skoda Fabia R5 και τους Camilli, Suninen, Loubet από την άλλη με τα Ford Fiesta R5.

Ο αγώνας καλύπτει σχεδόν όλο το μήκος και το πλάτος της Κορσικής, ξεκινώντας την Παρασκευή από τα νοτιοδυτικά και το Ajaccio, μεταφέρεται το Σάββατο στα βόρεια και σε ειδικές κοντά στη Bastia, κατεβαίνοντας και πάλι νοτιοανατολικά την Κυριακή για να τερματίσει στο Porto Vecchio. O καταμερισμός των 10 μόλις ειδικών διαδρομών σε όλο το νησί, «φορτώνει» με πολλά χιλιόμετρα απλών τα πληρώματα, θυμίζοντας όμως κάτι από το παρελθόν και τις ένδοξες σελίδες του WRC.

Να ρισκάρουμε με μια πρόβλεψη για τέταρτο διαφορετικό νικητή στον τέταρτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ; Θα είχε ενδιαφέρον!

Από Harris