Επίθεση διαρκείας εξαπέλυσε στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας ο Sebastien Ogier, περνώντας στην κορυφή του αγώνα. Ο Γάλλος Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκινούσε σε καλύτερη θέση σήμερα, πίεσε, κέρδισε τις μισές ειδικές διαδρομές και τερμάτισε δεύτερος στις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα να τεθεί επικεφαλής, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του πρωτοπόρου του πρώτου σκέλους, Ott Tanak.

Ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Ogier είναι ο Thierry Neuville που οδήγησε αλάνθαστα το Hyundai i20 WRC Coupe και είναι δεύτερος, απέχοντας 17 δευτ. από την κορυφή. Ο Βέλγος δεν θέλει να ρισκάρει για τη νίκη στο Κυριακάτικο σκέλος, προκειμένου να συλλέξει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας μάλιστα πως δύσκολα καλύπτεται η διαφορά στα 44 χιλιόμετρα που απομένουν. Τρίτος, χωρίς να είναι σε θέση να απειλήσει τους πρωτοπόρους βρίσκεται ο έτερος οδηγός της Hyundai, Dani Sordo (Hyundai i20 WRC Coupe), με τον μεγάλο άτυχο του σκέλους, Ott Tanak να ακολουθεί πίσω του. Ο Εσθονός που ήταν ορεξάτος στις πρωινές ειδικές του σκέλους, τραυμάτισε το Ford Fiesta WRC στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από ένα λεπτό και μαζί τα όποια όνειρα για νίκη.

Μια λάθος επιλογή ελαστικών στην τελευταία ειδική ανάγκασε τον Craig Breen (Citroen C3 WRC) να υποχωρήσει πέμπτος, ευελπιστώντας όμως αύριο να «πιάσει» τον Tanak που βρίσκεται 3 δευτ. εμπρός του. Οι Elfyn Evans (DMack Ford Fiesta WRC), Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) και  Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Στο WRC2, σε «δικό του αγώνα» βρίσκεται ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5) που απέχει περισσότερα από 3 λεπτά από τον Pontus Tidemand με ίδιο αυτοκίνητο. Την τριάδα συμπληρώνει ο Teemu Suninen (Ford Fiesta R5).

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 44 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Θα καταφέρει άραγε ο Sebastien Ogier να κρατηθεί στην κορυφή; Θα το μάθουμε σύντομα!

Αποτελέσματα

Από Apostolis