Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στο πρώτο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας, 6ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ! 8 διαφορετικοί οδηγοί σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο σε κάποια ειδική του σκέλους, 6 διαφορετικοί βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας! Η μπίλια τελικά έκατσε στον Ott Tanak που βρέθηκε με το Ford Fiesta WRC να οδηγεί τον αγώνα στο τέλος μιας από τις πιο επεισοδιακές ημέρες του φετινού WRC! Ο Εσθονός έμεινε μακριά από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πάρα πολλοί από τους ανταγωνιστές του και θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος με ελαφρύ προβάδισμα.

Κοντά του ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) που με τη σταθερότητα του κέρδισε πολλές θέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) που δεν έχασε το χρόνο που αναμενόταν από το καθάρισμα του δρόμου, όντας ένας από τους λίγους οδηγούς με WRCar τελευταίας γενιάς που δεν κέρδισε ειδική!

Πολύ καλό αγώνα κάνει ο οδηγός της Citroen, Craig Breen στην πέμπτη θέση της κατάταξης αν και αντιμετώπισε πρόβλημα με την ανάρτηση του, που βρίσκεται εμπρός από τον  Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) που ήταν άτυχος, χάνοντας πολλά δευτερόλεπτα μέσα στη σκόνη του Latvala. Η αποκάλυψη του Ράλλυ Αργεντινής Elfyn Evans ακολουθεί έκτος . Ο οδηγός του DMACK Ford Fiesta WRC θα μπορούσε να βρίσκεται μάλιστα πιο κοντά στην κορυφή αν δεν καθυστερούσε από κλατάρισμα.

Τούμπαρε το Yaris του και τερμάτισε την 7η ειδική σε safe mode ο Jari Matti Latvala που ήταν ανταγωνιστικός μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στη συγκεκριμένη ειδική είχαμε τα μεγαλύτερα δράματα με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής Kris Meeke (Citroen C3 WRC) να εγκαταλείπει με σπασμένη ανάρτηση και  τον Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) να χάνει περισσότερα από 10 λεπτά από μηχανικά προβλήματα.

Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι οδηγοί της Toyota, Juho Hanninen και Esapekka Lappi με τον τελευταίο να οδηγεί για πρώτη φορά σε αγώνα το Yaris WRC.

Μακράν μπροστά του ανταγωνισμού για ακόμα μια φορά στο WRC2 βρίσκεται ο Andreas Mikkelsen με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5 μπροστά από τους Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) και Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5).

Έξι οι ειδικές του δεύτερου σκέλους του αγώνα και τις περιμένουμε με αγωνία!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα

Από Apostolis