Πολλές ήταν οι φορές που έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε… Στη Σαρδηνία έφτασε η ώρα του! Ο Ott Tanak σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του στον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Ο Εσθονός, σοβαρός όσο ποτέ, δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα την επαφή του με την κορυφή και εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα των οδηγών της Hyundai κατάφερε να επικρατήσει αποδεικνύοντας ότι το Ford Fiesta WRC της M-Sport δεν υστερεί από τον ανταγωνισμό.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) τερματίζοντας δεύτερος και αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, με τους αγαπημένους του γρήγορους αγώνες της Πολωνίας και της Φινλανδίας να ακολουθούν.

Τα προβλήματα με τα φρένα του Hyundai i20 Coupe WRC τη δεύτερη ημέρα περιόρισαν τον Thierry Neuville στην τρίτη θέση, φέρνοντας τον ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας του θεσμού.

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο WRC έκανε ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) τερματίζοντας τέταρτος! Ο Φινλανδός οδήγησε εντυπωσιακά το ιαπωνικό όπλο κερδίζοντας μάλιστα 6 ειδικές διαδρομές, μεταξύ των οποίων και την power stage, σε ένα τριήμερο που ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ομάδα του Tommi Makinen με τα 3 Yaris στην πρώτη εξάδα! O Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) μπορεί να έχασε την πέμπτη θέση στην τελευταία ειδική από τον Sebastien Ogier, οι χρόνοι του όμως ήταν βελτιωμένοι σε σύγκριση με τους προηγούμενους αγώνες και το τελικό αποτέλεσμα πολύ καλό για την ομάδα του!

Ανάμικτα τα συναισθήματα από τον αγώνα της Σαρδηνίας για τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Η 5η θέση ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πάρει από τον ιταλικό γύρο του WRC, αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο που έχασε την πρώτη ημέρα καθαρίζοντας το δρόμο και το κλαταρισμένο ελαστικό στην Monte Lerno που του κόστισε θέσεις. Το αρνητικό για τον Γάλλο πρωταθλητή είναι ότι δεν ήταν σε κανένα σημείο του αγώνα ανταγωνιστικός και το ότι έχασε κατά κράτος από τον δεύτερο οδηγό της ομάδας Ott Tanak.

Την πρώτη 8αδα ολοκλήρωσαν ο Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) που τερμάτισε με σπασμένη πίσω ανάρτηση και ο Andreas Mikkelsen που έγραψε πολύτιμα χιλιόμετρα στο πρώτο του ράλλυ πίσω από τον τιμόνι του Citroen C3 WRC.

Στο WRC2 επικράτησε εύκολα ο Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) που τερμάτισε πίσω από τον Eric Camilli (Ford Fiesta R5) που δεν είχε δικαίωμα να βαθμολογηθεί στην κατηγορία σε αυτό τον αγώνα.

Πάμε στα πιο γρήγορα τώρα! Οι αγώνες της Πολωνίας και της Φινλανδίας ακολουθούν μέσα στο καλοκαίρι και το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris