Όσοι έχουν βρεθεί στο Ράλλυ Σαρδηνίας έχουν να λένε για τις ομοιότητες του αγώνα με το δικό μας Ακρόπολις. Υψηλές θερμοκρασίες, πολύ σκόνη, πολλές πέτρες, χωρίς βέβαια η σκληρότητα των δρόμων του νησιού να συγκρίνεται με αυτή του εθνικού μας αγώνα. Παρόλα αυτά, ελλείψει Ακρόπολις από το WRC, το Ράλλυ Σαρδηνίας αποτελεί τον πιο σκληρό αγώνα του πρωταθλήματος!
Με εκκίνηση και κέντρο του αγώνα και φέτος το Alghero, στα βορειοδυτικά, αλλά και διανυκτέρευση την Πέμπτη το βράδυ στην Olbia, για την εκκίνηση του κυρίως μενού του πρώτου σκέλους από εκεί, το Ράλλυ Σαρδηνίας καλύπτει και φέτος μεγάλο τμήμα του νησιού με 19 ειδικές διαδρομές και 313 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
Με δεδομένο ότι τα σαθρά χώματα της Σαρδηνίας δεν ευνοούν τους frontrunners, οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου στα μισά του πρωταθλήματος Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) αναμένεται να έχουν handicap έναντι των αντιπάλων τους. Οι οδηγοί της Citroen Kris Meeke, Craig Breen αλλά και ο «πρωτάρης» Andreas Mikkelsen θα έχουν το πλεονέκτημα, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα, ξεκινώντας σε ιδανική σειρά εκκίνησης, ενώ δυνατούς περιμένουμε και τους Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) και Ott Tanak (Ford Fiesta WRC). Ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση των Toyota Yaris WRC με τον Jari- Matti Latvala, κυρίως, ικανό για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο! Τέλος, μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις των Elfyn Evans και Mads Ostberg με τα Ford Fiesta WRC θα παίξει η απόδοση των ελαστικών της DMACK σε έναν αγώνα με τόσο υψηλές θερμοκρασίες,
Μικρή είναι η λίστα συμμετοχών στην κατηγορία WRC2 με τους τρεις υποχρεωτικούς αγώνες της κατηγορίας να «κλέβουν» συμμετοχές από τους υπόλοιπους. Το ρόλο των φαβορί θα έχουν οι οδηγοί της Skoda Ole Christian Veiby και Jan Kopecky που θα βρουν απέναντί τους τους νεαρούς Γάλλους Pierre Louis Loubet (Ford Fiesta R5) και Yohan Rossel (Citroen DS3 R5), όπως και τον Fabio Andolfi (Hyundai i20 R5) που αγωνίζεται εκτός έδρας!
Ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη το απόγευμα με υπερειδική στο Ittiri και ακολουθούν τρεις επίπονες ημέρες με πολύ χώμα για ανθρώπους και μηχανές. Για να δούμε!