Με τους πιο γρήγορους αγώνες του θεσμού συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στα μέσα του καλοκαιριού. Ράλλυ Πολωνίας το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου και Ράλλυ Φινλανδίας στα τέλη του Ιούλη θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του θεσμού, με τις μέσες ωριαίες ταχύτητες να πλησιάζουν, ή ακόμα και να ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα/ώρα και στους 2 αγώνες!

Το Ράλλυ Πολωνίας με κέντρο το Mikolajki στα βόρεια της χώρας, αποτελεί τον 8ο γύρο του πρωταθλήματος και περιλαμβάνει 23 χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Ο αγώνας καθιερώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2014 με τον Sebastien Ogier να έχει κατακτήσει τη νίκη 2 φορές και τον Andreas Mikkelsen να είναι ο πιο πρόσφατος νικητής στη σύντομη πρόσφατη ιστορία του στο WRC.

Από όσα είδαμε και στο τελευταίο χωμάτινο ράλλυ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαρδηνία, προγνωστικά δεν υπάρχουν. Το «καθάρισμα» θα είναι για ακόμα μια φορά ο βραχνάς του πρωταθλητή Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) με τις προβλέψεις για βροχή την Πέμπτη και την Παρασκευή να είναι με το μέρος του. Το προβάδισμα του στη βαθμολογία και το γεγονός ότι δεν «φοράει» ακόμα το Fiesta του όπως τουλάχιστον ο ομόσταυλός του Ott Tanak δεν του επιτρέπει να πάρει περιττά ρίσκα και θα κινηθεί σε ρυθμούς συγκέντρωσης όσο το δυνατό περισσότερων βαθμών.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) τον κυνηγάει στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξει την τρίτη του φετινή νίκη, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλούς ικανούς οδηγούς μεταξύ των οποίων ο νικητής της Σαρδηνίας Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) που στους δρόμους της Πολωνίας θα νιώθει σαν στο σπίτι του.

Οι υψηλές ταχύτητες του Ράλλυ Πολωνίας βολεύουν την Toyota με τα μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα του Yaris WRC, αλλά και τους Φινλανδούς οδηγούς της Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi και Juho Hanninen που είναι όλοι τους ικανοί για podium. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη δεύτερη συμμετοχή του περσινού νικητή Andreas Mikkelsen με το αναβαθμισμένο μάλιστα Citroen C3 WRC, το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Teemu Suninen στην πρώτη του με Ford Fiesta WRC2017 και το αν ο Hayden Paddon θα μπορέσει να επιστρέψει στα κορυφαία αποτελέσματα μετά το πολύ άσχημο πρώτο μισό του 2017.

Φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία WRC2 που θα τον φέρει αγκαλιά με τον τίτλο είναι ο Pontus Tidemand με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5 με τους Ole Christian Veiby και Quentin Gilbert με ίδια «όπλα» να θέλουν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η δράση ξεκινάει την Πέμπτη το απόγευμα με υπερειδική στο κέντρο του αγώνα και ακολουθούν τρεις γρήγορες, χωμάτινες ημέρες γύρω από την περιοχή του Mikolajki!

Από Harris