Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχει πλέον φτάσει σε πολύ κρίσιμη καμπή, τέσσερις στροφές πριν την ολοκλήρωση του. Στις ασφάλτινες ειδικές της Γερμανίας θα προσπαθήσουν οι δύο κύριοι διεκδικητές του τίτλου να πάρουν το πάνω χέρι στην υπόθεση «Πρωτάθλημα».

Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) βρίσκεται για πρώτη φορά στα 3,5 τελευταία χρόνια σε θέση «κυνηγού» και θα πρέπει να διαχειριστεί το βαθμολογικό του μειονέκτημα, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) θα εκκινεί πρώτος στον αγώνα κάτι που θα φόρτωνε στον καθένα περίσσιο άγχος. Το λάθος απαγορεύεται και για τους δύο, οι οποίοι έχουν να σκεφτούν εκτός των άλλων και τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών το οποίο διεκδικούν οι ομάδες τους. Λάθος που δεν έχουν αποφύγει αμφότεροι τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας από την άλλη καταφέρει και οι δύο να κερδίσουν αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι η τακτική θα παίξει σημαντικό ρόλο, με τους δύο να παρακολουθούν κυρίως ο καθένας τους χρόνους του άλλου, δίνοντας ενδεχομένως το δικαίωμα σε οδηγούς όπως ο Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) να διεκδικήσουν με αυξημένες πιθανότητες τη νίκη. Τους βαθμούς που θα τους ξαναβάλουν στο παιχνίδι του τίτλου θα κυνηγήσουν οι Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε την απόδοση των Citroen C3 WRC και των τριών οδηγών τους Kris Meeke, Andreas Mikkelsen και Craig Breen μετά μάλιστα την δοκιμή του αυτοκινήτου από τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητη Sebastien Loeb.

Στις μικρότερες κατηγορίες, ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) αναμένεται να εξασφαλίσει τον τίτλο στο WRC2 μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσει όλους τους διεκδικητές του αφού το Ράλλυ Γερμανίας αποτελεί έναν από τους υποχρεωτικούς αγώνες της κατηγορίας, ενώ θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι στο Junior WRC εκκινούν μόλις τέσσερα πληρώματα!

Εικοσιμία θα είναι οι ειδικές διαδρομές του ράλλυ, εκ των οποίων αρκετές είναι υπερειδικές, ενώ κάποιες άλλες καινούριες, με την θρυλική Panzerplatte να αποτελεί τη δυσκολότερη και αυτή που κρίνει συνήθως το αποτέλεσμα.

Ας κερδίσει ο καλύτερος και μακάρι ο συναγωνισμός και το θέαμα να βρίσκονται στα ύψη!

Από Harris