Αυτό είναι το αίσθημα που επικρατεί στους ανθρώπους της Toyota και στο αφεντικό της τον Tommi Makinen, αλλά και στους αγνούς φίλους του WRC που αγαπούν το συναγωνισμό και το θέαμα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Φινλανδίας. Χαρά για ένα νέο παιδί, τον Esapekka Lappi που οδηγεί την κούρσα στον αγώνα στην τέταρτη μόλις συμμετοχή του με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, λύπη για την ατυχία που χτύπησε τον ομόσταβλο του Jari-Matti Latvala, όταν είδε το Toyota Yaris WRC που οδηγούσε να τον αφήνει «στα κρύα του λουτρού» τη στιγμή που όδευε για τη δεύτερη φετινή του νίκη που θα έδινε άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα… Αυτή είναι όμως η ομορφιά των αγώνων, αυτή είναι η μαγεία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα δάκρυα στα μάτια των Φινλανδών θεατών που πραγματικά ζουν τον αγώνα, όταν πριν 17 χρόνια ο Harri Rovanpera έχανε τη δεύτερη θέση από τον μεγάλο Colin McRae μόλις στην τελευταία ειδική, και φανταζόμαστε τα συναισθήματα τους βλέποντας τον ήρωα τους να προδίδεται από το «φινλανδικό» Yaris… Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι βλέποντας τρία δικά τους παιδιά να καταλαμβάνουν τις τρείς πρώτες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους, δύο εκ των οποίων οδηγούν φέτος πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Teemu Suninen  με Ford Fiesta WRC είναι ο δεύτερος, αφού κατάφερε να προσπεράσει τον Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) που επίσης σημειώνει καταπληκτικές επιδόσεις εντός έδρας! Νωρίτερα στην ημέρα ο νεαρός οδηγός της ομάδας του Malcolm Wilson, έχασε μια διασταύρωση χάνοντας περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα, όμως κερδίζοντας ειδικές κατάφερε να τα καλύψει.

Πρώτος μη Φινλανδός αγωνιζόμενος είναι ο Elfyn Evans στην τέταρτη θέση με το DMACK- Ford Fiesta WRC! Ο Βρετανός που βρίσκεται στη μάχη του βάθρου και απειλεί τον Hanninen, οδηγεί «σαν Φινλανδός» και μέχρι στιγμής σώζει την παρτίδα για την M-Sport στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, κρατώντας πίσω του όλα τα Hyundai.

Πέμπτος ακολουθεί ο Craig Breen σε ακόμα έναν αγώνα που τα Citroen δείχνουν να υστερούν έναντι του ανταγωνισμού, με τον διεκδικητή του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) να σκαρφαλώνει στην έκτη θέση εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των αντιπάλων του, παρά τη μέτρια απόδοση του.

Ο Ott Tanak με το Ford Fiesta WRC θα προσπερνούσε τον Kris Meeke (Citroen C3 WRC) ακόμα κι αν ο Βρετανός δεν είχε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική της ημέρας, όμως είναι πολύ μακριά για να απειλήσει τον Thierry Neuville και να βοηθήσει τον team-mate του Sebastien Ogier στη μάχη του τίτλου. Ο Ogier δεν εκκίνησε στο δεύτερο σκέλος του αγώνα αφού ο συνοδηγός του Julien Ingrassia δεν αισθανόταν έτοιμος να μπει σε αγωνιστικό μετά την έξοδο τους την Παρασκευή,και δεν θα επιστρέψει ούτε την Κυριακή αν και πήρε ειδική άδεια από τους οργανωτές.

Στο WRC2 o νεαρός Jari Huttunen προηγείται εύκολα στον πρώτο του αγώνα με Skoda Fabia R5!

Τέσσερις ειδικές απομένουν για την ολοκλήρωση του Ράλλυ Φινλανδίας και έχουμε την αίσθηση πως δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris