Τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Αυστραλίας. Ο επικεφαλής του πρώτου σκέλους Andreas Mikkelsen έμεινε εκτός αγώνα όταν μια επαφή με ανάχωμα στην 10η ειδική του αγώνα του κόστισε 2 σκασμένα ελαστικά στο Hyundai i20 Coupe WRC που οδηγούσε! Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε την ειδική χάνοντας περισσότερο από ένα λεπτό, όμως εγκατέλειψε στη συνέχεια αφού είχε μαζί του μόνο μια ρεζέρβα.

Η εξέλιξη αυτή έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο του Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) ο οποίος ήταν αποφασισμένος να πιέσει για την πρώτη θέση από την αρχή του σκέλους. Ο Βέλγος κάνοντας τη διαφορά στις μεγάλες ειδικές του σκέλους πέρασε στην κορυφή, όπου και διατηρήθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της ημέρας, δημιουργώντας μάλιστα σημαντική διαφορά από τον κοντινότερο του αντίπαλο.

Αυτός είναι ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του οδηγού της Hyundai. Κέρδισε τη 10η ειδική, πλησίασε προσωρινά στην κορυφή, όμως στο απογευματινό loop ο Neuville ήταν άπιαστος. Η διαφορά των 20 δευτερολέπτων που τους χωρίζει δεν είναι μεν απαγορευτική για τον Φινλανδό ώστε να προσπαθήσει να «πιάσει» τον αντίπαλο του, δεν είναι όμως και τόσο απλό στα 65 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον τερματισμό.

Στην τρίτη θέση της γενικής σκαρφάλωσε στο δεύτερο σκέλος ο Ott Tanak (Ford Fiesta WRC). Ο οδηγός της M-Sport ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός το Σάββατο και «προσπέρασε» τον Kris Meeke  (Citroen C3 WRC) πριν ο τελευταίος εγκαταλείψει από σπασμένη ανάρτηση, μετά από επαφή με γέφυρα.

Οι Craig Breen (Citroen C3 WRC) και Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) ακολουθούν διατηρώντας σβέλτο ρυθμό και κρατώντας πίσω τους τον πρωταθλητή Sebastien Ogier. Ο Γάλλος βρίσκεται στην έκτη θέση, χάνοντας αρκετό χρόνο (κι έναν προφυλακτήρα…) από τετακέ που είχε στη 13η ειδική, ενώ και στην δεύτερη διαδρομή του σκέλους είχε τη στιγμή του ακολουθώντας λάθος δρόμο σε διασταύρωση.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν ο Stephane Lefebvre (Citroen C3 WRC) και ο Elfyn Evans (DMACK- Ford Fiesta WRC) με τον νεαρό Γάλλο να υποπίπτει σε αρκετά λάθη που του κόστισαν σε χρόνο. Ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) παραμένει στην τελευταία θέση των WRCars που συνεχίζουν τον αγώνα, αφού μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος είναι αναγκασμένος να «ανοίγει» το δρόμο.

Η 14η ειδική του αγώνα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, όταν μετά από έξοδο αγωνιστικού του τοπικού πρωταθλήματος στο πρώτο πέρασμα, καταστράφηκε γέφυρα με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η διέλευση των συμμετεχόντων για το δεύτερο.

Πέντε ειδικές διαδρομές και 65 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς, με τον καιρό να αναμένεται να δυσκολέψει τους πρωταγωνιστές του WRC στο τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Αυστραλίας.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris