Ο λόγος για τον Sebastien Ogier που μετά από 4 μήνες ανομβρίας, επέστρεψε στις νίκες στο Ράλλυ Πορτογαλίας! Ο 33χρονος οδηγός της Ford άνοιγε δρόμο την πρώτη μέρα, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο, τον οποίο όμως κάλυψε στο δεύτερο σκέλος, χτίζοντας παράλληλα διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Στο τρίτο σκέλος διαχειρίστηκε αυτό το προβάδισμα και έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη και στην 40ή της καριέρας του!

Στη δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC Coupe) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο στον αγώνα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ο Βέλγος οδήγησε αλάνθαστα στην Πορτογαλία και προτίμησε να μην επιτεθεί την τρίτη ημέρα στον Ogier, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Hyundai, Dani Sordo (Hyundai i20 WRC Coupe) που ήταν αθόρυβος, ανεβάζοντας ρυθμό ειδική με ειδική.

Θα μπορούσε να φύγει με κάτι καλύτερο από την Πορτογαλία ο Ott Tanak  (Ford Fiesta WRC) που είχε τη στιγμή του το Σάββατο, χάνοντας περισσότερο από ένα λεπτό και μαζί την πρωτοπορία του αγώνα. Πίσω από τον Εσθονό, πέμπτος τερμάτισε ο Craig Breen που άφησε θετικά δείγματα με τη Citroen C3 WRC. O Elfyn Evans ολοκλήρωσε έκτος, διαμαρτυρόμενος για το στήσιμο του Ford Fiesta WRC, με τους Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) και Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) να συμπληρώνουν την οκτάδα.

Στο WRC2, την καρδάρα με το γάλα έχυσε στην τελευταία ειδική ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5) που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανε μοναχικό αγώνα στην κατηγορία, στέλνοντας μήνυμα πως του αξίζει μια θέση στο WRC και όχι στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος. Έτσι, η νίκη πέρασε ανέλπιστα στα χέρια του Pontus Tidemand (Skoda Fabia  R5) που άφησε πίσω του τους Teemu Suninen (Ford Fiesta R5)και Simone Tempestini (Citroen DS3 R5).

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ είναι το Ράλλυ Σαρδηνίας που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.

Αποτελέσματα

Από Apostolis