Λένε ότι όποιος κερδίζει το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, κατακτά και τον παγκόσμιο τίτλο… Δεν έχουν άδικο, με την παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια να το επιβεβαιώνει. Τόσο ο Sebastien Ogier, όσο και ο Sebastien Loeb κατέκτησαν τα περισσότερα τους πρωταθλήματα ξεκινώντας νικηφόρα από το πριγκιπάτο. Η παράδοση θέλει επίσης ο νικητής του γηραιότερου αγώνα του θεσμού να είναι Γάλλος με τη Μασσαλιώτιδα να ακούγεται έξω από το καζίνο σχεδόν πάντα τα 15 τελευταία χρόνια.

Όλα δείχνουν Ogier; Αποτελεί σίγουρα το μεγάλο φαβορί οδηγώντας για δεύτερη χρονιά Ford Fiesta WRC της M-Sport με τη «μαμά» Ford να έχει αναβαθμίσει την παρουσία της δίπλα στην οικογενειακή ομάδα του Wilson. Οι αντίπαλοι θα πουν ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και με αιχμή του δόρατος τον οδηγό της Hyundai και περσινό διεκδικητή του τίτλου Thierry Neuville θα κάνουν τα πάντα για να εκθρονίσουν το Γάλλο. Σύμμαχος του Βέλγου στη μάχη εναντίον του κατεστημένου θα είναι το «φιλαράκι» του Andreas Mikkelsen που θα οδηγεί κι αυτός σε όλους τους αγώνες του 2018 i20 WRC.

Προσέγγιση που θα του δώσει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς θα έχει στον αγώνα ο Jari-Matti Latvala, οπότε δεν τον βλέπουμε να ορμάει με το καλημέρα, χωρίς το ίδιο να ισχύει για τον Ott Tanak που αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό στην πρώτη του με Toyota Yaris WRC. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι μεγάλοι οδηγοί δεν χρειάζονται περιόδους προσαρμογής και λοιπές δικαιολογίες για να πυροβολήσουν και μένει να δούμε κατά πόσο ο Εσθονός θα μπορέσει να μπει στη μάχη εξαρχής.

“Δώσε ρε GRally και μια έκπληξη για το στοίχημα”…Να δώσουμε: Βλέπουμε Elfyn Evans που διακρίνεται πάντα στα δύσκολα, ενώ υπό προϋποθέσεις και αν είναι τυχερός στις επιλογές ελαστικών και παραμείνει πάνω στο δρόμο, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και ο Kris Meeke.

Για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε ελληνική παρουσία στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον Νικόλα Παυλίδη να συμμετέχει με συνοδηγό τον Allan Harryman και όπλο το «ελληνικό» Peugeot 208 R2. Πρωταρχικός στόχος είναι η διασκέδαση και ο τερματισμός, με τον έμπειρο πλέον σε συνθήκες Monte Παυλίδη να στοχεύει και στην προσωπική βελτίωση των χρόνων του απέναντι στον ανταγωνισμό.

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Κείμενο: Κλαμούρης Χάρης

Από Harris