Τα λόγια του Ιησού ταιριάζουν «γάντι» με την εικόνα που μας παρουσίασε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σουηδίας. Οι πρωταγωνιστές του πρώτου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και εκ των φαβορί για τη νίκη, «τιμωρήθηκαν» από τη σειρά εκκίνησης τους καθαρίζοντας το φρέσκο χιόνι που έπεσε στις ειδικές διαδρομές, ολοκληρώνοντας το σκέλος στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των WRCars που συμμετέχουν, ενώ αυτοί που ξεκινούσαν «τελευταίοι», εκμεταλλευόμενοι τις καθαρές γραμμές που χάραξαν οι πρώτοι, βρέθηκαν στην ανασυγκρότηση στις πρώτες θέσεις!

«Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να το δεχτούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο» δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) που τερμάτισε τις ειδικές της Παρασκευής στην 12η θέση (!!!), 3 σχεδόν λεπτά πίσω από τον πρώτο, ενώ έξαλλος κατά των οργανωτών ήταν ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που ολοκλήρωσε το σκέλος μόλις 9ος, για το γεγονός ότι δεν φρόντισαν να «καθαρίσουν» τις ειδικές πριν περάσουν τα αγωνιστικά. Αντίστοιχα, χαμηλά στην κατάταξη «λόγω χιονιού» έπεσαν και οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Kris Meeke (Citroen C3 WRC). Με λίγα λόγια, οι τέσσερις πρώτοι του Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις τελευταίες θέσεις…

Αυτός που ξεχώρισε την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας ήταν ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που παρά το γεγονός ότι δεν είχε την ιδανική σειρά εκκίνησης, τερμάτισε το σκέλος στην πρώτη θέση. Αν και οι διαφορές στην κορυφή είναι πολύ μικρές, ο Βέλγος έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη, γνωρίζοντας ότι οι πιο κοντινοί του ανταγωνιστές, έβρισκαν μπροστά τους καλύτερες συνθήκες οδοστρώματος. Οι Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon που ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, συμπλήρωσαν μια ιδανική ημέρα για την ομάδα της Hyundai και θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι οδηγοί της κορεατικής ομάδας κέρδισαν από τουλάχιστον μία ειδική!

Από κοντά και οι οδηγοί της Citroen, Craig Breen και Mads Ostberg που ξεκινούσαν αρκετά πίσω, θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο, με τον Ιρλανδό μάλιστα να έχει κερδίσει και δύο ειδικές. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο νεαρός Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που μαζί με τον έβδομο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) αποτελούν παραδόξως την αιχμή του δόρατος για τις ομάδες τους και διατηρούν επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Έξι ειδικές διαδρομές διεξάγονται το Σάββατο στα δάση της Σουηδίας μεταξύ των οποίων  η Vargasen με το περίφημο άλμα Colin Crest, με το σκέλος να ολοκληρώνεται με δύο νυχτερινές υπερειδικές στον ιππόδρομο του Karlstad και στο χιονοδρομικό κέντρο του Torsby!

Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα μας προσφέρει έντονο ανταγωνισμό και θέαμα!

Κείμενο: Κλαμούρης Χάρης

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους:

Από Harris