Πραγματοποιώντας αλάνθαστη εμφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) επικράτησε στο Ράλλυ Σουηδίας σημειώνοντας την έβδομη του νίκη στο WRC και την πρώτη του φετινή! Ο Βέλγος οδηγός της κορεατικής ομάδας έλεγξε το ρυθμό στο τελευταίο σκέλος του αγώνα και χωρίς να πιέσει ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στην κορυφή της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν, η έκπληξη του αγώνα, ο Craig Breen (Citroen C3 WRC) και ο ομόσταβλος του στη Hyundai Andreas Mikkelsen. Ο Breen που έχει αρκετή εμπειρία σε τέτοιου είδους επιφάνειες έχοντας συμμετάσχει στο Ράλλυ Σουηδίας ακόμα πέντε φορές πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στο WRC σημειώνοντας ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για αυτόν και την ομάδα του. Ο Mikkelsen από την πλευρά του, δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους δύο πρώτους και αρκέστηκε στο podium που αποτελεί για αυτόν ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια μετά την ατυχία του στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

O Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) ήταν ο ταχύτερος οδηγός του τελευταίου σκέλους, ξεπερνώντας στην κατάταξη τόσο τον Mads Ostberg (Citroen C3 WRC) όσο και τον Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), κερδίζοντας παράλληλα και την power stage! Ο Νεοζηλανδός ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση πίσω από τον οδηγό της Toyota, ενώ ο Νορβηγός αρκέστηκε στην έκτη, ευελπιστώντας σε περισσότερους αγώνες με τη C3.

Χαμένοι από το πρώτο σκέλος λόγω του μειονεκτήματος της σειράς εκκίνησης τους οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, έχοντας ανάμεσα τους, όγδοο τον Teemu Suninen ο οποίος αποκτά εμπειρία στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC.

Αρνητικά σχολιάστηκε η ενέργεια της M-Sport Ford να χρεωθεί εσκεμμένα με ποινή χρόνου ο Sebastien Ogier ώστε να έχει καλύτερη σειρά εκκίνησης στην power stage και έχει περισσότερες πιθανότητες για βαθμούς. Αν και η τακτική απέδωσε, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει την ειδική στη δεύτερη θέση, ήταν σίγουρα unfair και ενάντια στο αθλητικό πνεύμα.

Η συνέχεια στο Μεξικό με τη μάχη για τον τίτλο να έχει ανάψει για τα καλά!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Τελικά αποτελέσματα:

 

Από Harris