Έντονες συγκινήσεις και ανατροπή δεδομένων μας επιφύλασσε η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ του Μεξικό. Όπως αναμενόταν, η πίεση που θα ασκούνταν στους πρωτοπόρους Dani Sordo και Sebastien Loeb από τους διώκτες τους θα ήταν έντονη, αφού το αβαντάζ τους από τη σειρά εκκίνησης θα ήταν σαφώς μικρότερο.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) έχασε με το καλημέρα το προβάδισμα από τον επανεμφανιζόμενο Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC) που όπως δήλωσε χαριτολογώντας «οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι ξυπνάνε πιο εύκολα το πρωί». Ο πολυπρωταθλητής Γάλλος δεν μπόρεσε να κρατηθεί για πολύ στην κορυφή της κατάταξης, αφού στην πρώτη ειδική του απογευματινού loop είχε κλατάρισμα, κάτω από την πίεση των Ogier και Meeke, έχασε περισσότερα από δύο λεπτά και κάθε ελπίδα για τη νίκη.

Ένας άλλος πρωταθλητής, ο Sebastien Ogier, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, κερδίζοντας την πλειοψηφία των ειδικών διαδρομών. Ο Γάλλος οδηγός της M-Sport μάλιστα, κατάφερε να δημιουργήσει με την ολοκλήρωση του σκέλους διαφορά ασφαλείας, αφού ο Kris Meeke (Citroen C3 WRC) που ήταν ο μοναδικός που ακολουθούσε το ρυθμό του, είχε τετακέ με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν 30 δευτερόλεπτα.

Ο Dani Sordo που επίσης είχε τετακέ φαίνεται ότι θα αρκεστεί πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης, έχοντας αρκετή διαφορά από τον απογοητευτικό Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και τον άτυχο Sebastien Loeb. Την πρώτη 6αδα ολοκληρώνει ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που για ακόμη μια ημέρα «άνοιγε το δρόμο» και απλά επωφελείται από τις εγκαταλείψεις των προπορευόμενων για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Άτυχος της ημέρας ήταν ο οδηγός της Toyota Ott Tanak που είδε το Yaris του να προσβάλλεται από την ίδια «ασθένεια» του κινητήρα που καθυστέρησε την πρώτη ημέρα και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ομάδας του Tommi Makinen. Ο Εσθονός εγκατέλειψε το σκέλος και θα προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα στην power stage, όπως ακριβώς θα κάνουν και ο 9ος Latvala και ο 12ος Lappi.

Μόλις τρεις ειδικές απομένουν στο Μεξικό για τον τερματισμό, δεν αναμένονται εκπλήξεις, αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris