Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πατάει στη φυσιολογική του επιφάνεια στις 9-11 Μαρτίου. Πάμε χώμα, στις ειδικάρες του Μεξικό με τους συνήθεις υπόπτους να έχουν να αντιμετωπίσουν έναν «απρόσκλητο επισκέπτη». Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb επιστρέφει στο WRC για επιλεγμένες εμφανίσεις με τη Citroen μετά από 3 χρόνια απουσίας και όλοι αναρωτιούνται πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Οι πρωταγωνιστές του περσινού πρωταθλήματος και τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση του φετινού, ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) θα έχουν το χάντικαπ του καθαρίσματος του δρόμου ειδικά την πρώτη ημέρα, αλλά δεν αποκλείεται να κάνουν το ίδιο και στις επόμενες (το έκανε ο Ogier στη Σουηδία), αφού πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και υπάρχουν ικανότατοι οδηγοί που ξεκινούν από πίσω κι έχουν τις δυνατότητες να το εκμεταλλευτούν.

Κανένας από τους υπόλοιπους δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη διεκδίκηση τουλάχιστον του podium, με τους Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC), Ott Tanak (Toyota Yaris WRC), Jari- Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και τον περσινό νικητή Kris Meeke (Citroen C3 WRC) να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Το Ράλλυ του Μεξικό περιλαμβάνει 22 ειδικές διαδρομές και 345 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Τα 155 του πρώτου σκέλους θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα και θα δείξουν αν  οι πρωταγωνιστές Thierry Neuville και Sebastien Ogier χάσουν αρκετό έδαφος για τη διεκδίκηση της νίκης και κατά πόσο ο Sebastien Loeb «το έχει» ακόμα. Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον είναι εξασφαλισμένο!

Χάρης Κλαμούρης

Photo: Rallypixels

Από Harris