Με καταπληκτική επίδοση στην πρώτη ειδική του Γύρου της Κορσικής ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) έκανε τη διαφορά και προηγείται στον αγώνα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πίεσε από το ξεκίνημα, κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές της ημέρας και αποσπάστηκε 34 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο του αντίπαλο.

Αυτός δεν είναι ο «μεγάλος» Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC), αν και έδειξε στην πρώτη ειδική του αγώνα ότι παραμένει ανταγωνιστικός, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Ο 9ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε από το δρόμο στη δεύτερη, χάνοντας κάθε ελπίδα για την πέμπτη του νίκη στο νησί.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) είναι αυτός που τερμάτισε το σκέλος στη δεύτερη θέση, περισσότερο από μισό λεπτό πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου. Ο Neuville που δεν ήταν έμεινε ευχαριστημένος από το στήσιμο του αυτοκινήτου του στο πρωινό loop, βελτίωσε τις επιδόσεις του στο απογευματινό και θέλει να παραμείνει στη μάχη για την πρώτη θέση, αφού η μορφολογία και το μέγεθος των ειδικών διαδρομών δεν αποκλείουν τις εκπλήξεις.

Πίσω από τον Βέλγο οδηγό της Hyundai ακολουθούν σε μικρή απόσταση οι Kris Meeke (Citroen C3 WRC) και Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτη την όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί για ένα σκαλί πιο πάνω. Στη μάχη για την πέμπτη θέση, ένας εκπληκτικός «στο μάτι» Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) ηγείται ενός group οδηγών που συμπληρώνεται από τους Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου! Απογοήτευσαν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) που βρίσκονται στην όγδοη και ένατη θέση, αντίστοιχα, και πρέπει να ανεβάσουν το ρυθμό τους τις επόμενες ημέρες για να μπορέσουν να προσφέρουν βαθμούς στις ομάδες τους.

Νέες ειδικές, άγνωστες για όλους, περιλαμβάνει το δεύτερο σκέλος του Γύρου της Κορσικής, με όλα τα ενδεχόμενα για τη νίκη ανοιχτά!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris