Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) απέδειξε και τη δεύτερη ημέρα του Γύρου της Κορσικής ότι δεν έχει αντίπαλο στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Γάλλος οδηγός διατήρησε τον σβέλτο ρυθμό που τον έφερε στην κορυφή, απέφυγε τα ρίσκα και κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο, αλλά να την επεκτείνει κιόλας στα 45 δευτερόλεπτα. 71 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίζουν πλέον τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από ακόμα μία νίκη, αν και η πρώτη ειδική των 55 χιλιομέτρων της τελευταίας ημέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις.

Το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στη μάχη για τη δεύτερη θέση, μια μάχη που μυρίζει μπαρούτι από το ξεκίνημα του αγώνα. Ήδη η θέση αυτή έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και διεκδικείται πλέον από τρεις οδηγούς. Ο κάτοχος της μέχρι την τελευταία ειδική του σκέλους, Kris Meeke (Citroen C3 WRC) εγκατέλειψε από έξοδο στην προσπάθεια του να παραμείνει μπροστά από τον Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και τους οδηγούς της Toyota Ott Tanak και Esapekka Lappi που εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση.

O Βέλγος, έχασε το ελαφρύ προβάδισμα της μεταξύ τους μονομαχίας, που διατηρούσε μέχρι την 8η ειδική, παραπονούμενος για προβλήματα στο στήσιμο του Hyundai του. Την αδυναμία του Neuville να ακολουθήσει το ρυθμό εκμεταλλεύτηκε ο Ott Tanak που, κερδίζοντας ειδικές, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση στην τελευταία ειδική, αλλά και η έκπληξη του αγώνα, ο Esapekka Lappi που σημειώνοντας κορυφαίους χρόνους έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Πιο πίσω, η μονομαχία για την πέμπτη θέση συνεχίζεται μεταξύ των Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) δεν μπόρεσε να τους ακολουθήσει, κερδίζοντας όμως θέσεις εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις, ενώ ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) εγκατέλειψε ακόμα μια φορά από έξοδο. Ο Sebastien Loeb συνεχίζει να διασκεδάζει πίσω από το τιμόνι της Citroen C3 WRC κερδίζοντας ειδικές, χωρίς βέβαια ελπίδες διάκρισης μετά την εγκατάλειψη της πρώτης ημέρας.

Την Κυριακή το μεσημέρι θα γνωρίζουμε τον νικητή του Γύρου της Κορσικής, με τον Sebastien Ogier να παραμένει το ακλόνητο φαβορί για ακόμα μια νίκη!

Κείμενο: Χάρης Κλάμουρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris