Με απόλυτο κυρίαρχο τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) ολοκληρώθηκε ο Γύρος της Κορσικής, τέταρτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018. Ο Πρωταθλητής πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας ειδική και με ασύλληπτο ρυθμό στις φιδίσιες διαδρομές του νησιού δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό, αποδεικνύοντας και τη βελτίωση του Ford Fiesta WRC σε όλα τα επίπεδα.

Ο 9ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC) ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο στο ξεκίνημα του αγώνα, ένα λάθος όμως στη δεύτερη ειδική, τον έριξε νωρίς εκτός μάχης. Επέστρεψε με καθεστώς rally2 τη δεύτερη ημέρα καταφέρνοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μάλιστα και 3 ειδικές διαδρομές.

Κερδισμένοι του γαλλικού αγώνα, εκτός των Ogier και Ford, ήταν οι άνθρωποι της Toyota. Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στο νησί, με τον Ott Tanak να κλέβει τη δεύτερη θέση του βάθρου την τελευταία ημέρα από τον Thierry Neuville (Huyndai i20 WRC) και τον Esapekka Lappi να χάνει μια θέση στο podium από κλαταρισμένο ελαστικό λίγο πριν το τέλος του ράλλυ. Ο νεαρός Φινλανδός εξέπληξε θετικά τους πάντες με τις επιδόσεις του στην άσφαλτο το τριήμερο και κέρδισε μάλιστα πανηγυρικά και την power stage του αγώνα.

Προβληματισμένοι για το αποτέλεσμα αισθάνονται οι άνθρωποι της Hyundai. Μπορεί η τρίτη και τέταρτη θέση που κατέκτησαν οι Thierry Neuville και Dani Sordo να μην ακούγονται τόσο άσχημες, όμως τα i20 WRC αποδείχτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μη ανταγωνιστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κορεάτικα όπλα δεν κέρδισαν ούτε μια ειδική διαδρομή, με τους τρεις οδηγούς της ομάδας να παραπονιούνται για το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Οι Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) συμπλήρωσαν την πρώτη 7αδα, με τον νικητή της κατηγορίας WRC2 Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) να ακολουθεί.

Οι δύο Citroen C3 WRC μόλις που κατάφεραν να συλλέξουν βαθμούς από τις δύο τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μετά τις εξόδους από το δρόμο που είχαν και οι δύο οδηγοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Kris Meeke να ολοκληρώνει τελικά 9ος και τον Sebastien Loeb 14ος.

Η επόμενη μάχη του WRC θα διεξαχθεί στην Αργεντινή στο τέλος του Απρίλη και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris