Με τον πρώτο καθαρά ασφάλτινο αγώνα του πρωταθλήματος συνεχίζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Ο Γύρος της Κορσικής είναι ένα ιδιαίτερο ράλλυ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο θεσμό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους αγώνες σε αυτή την επιφάνεια με τις ειδικές να διεξάγονται σε πολύ στενούς δρόμους με ατέλειωτες στροφές. Οι πολύ μεγάλες μάλιστα σε μήκος ειδικές του νησιού που πλησιάζουν ή και ξεπερνάνε τα 50 χιλιόμετρα θα κρίνουν τον νικητή, αφού για να οδηγήσεις γρήγορα σε αυτές πρέπει να βρεις τον κατάλληλο ρυθμό.

Οι δύο κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) θα διεκδικήσουν ακόμα μια νίκη στο νησί, έχοντας απέναντι τους τον 4 φορές νικητή του αγώνα Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC). Πολύ δυνατός εμφανίστηκε στην τελευταία του εμφάνιση στην Κορσική ο ομόσταυλος του Loeb στη Citroen, Kris Meeke και θέλει να καταφέρει ότι δεν ολοκλήρωσε πέρυσι.

Τα 333 χιλιόμετρα των 12 ειδικών διαδρομών του αγώνα αναμένεται να διεξαχθούν σε στεγνό οδόστρωμα, με τις υγρασίες αλλά και τα χώματα από τις «μπούκες» να παραμονεύουν για να δημιουργήσουν προβλήματα στα πληρώματα.

Καλό αγώνα!

Από Harris