Σε αγώνα επιβίωσης εξελίσσεται το Ράλλυ Πορτογαλίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους! Οι συνθήκες των ειδικών διαδρομών στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αποδείχτηκαν πολύ σκληρότερες του αναμενομένου, με αποτέλεσμα πολλά από τα φαβορί του αγώνα να μείνουν πρόωρα εκτός μάχης.

Ο νικητής της υπερειδικής της Πέμπτης Ott Tanak εγκατέλειψε μόλις στην πρώτη ειδική της Παρασκευής, όταν μεγάλες πέτρες που βρέθηκαν στην αγωνιστική γραμμή από προπορευόμενο όχημα κατέστρεψαν το ψυγείο του Yaris! Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της βαθμολογίας Sebastien Ogier πλήγωσε σε βράχο το σύστημα διεύθυνσης του Ford Fiesta WRC οδηγούμενος σε έξοδο στην αμέσως επόμενη στροφή. Την ίδια τύχη είχαν από σπασμένη ανάρτηση ο επικεφαλής μέχρι την 6η ειδική Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) και ο «συνήθης ύποπτος» Jari- Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), ενώ ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα.

Με τόσους υποψηφίους για τη νίκη εκτός αγώνα, κερδισμένος αποδείχτηκε ο διεκδικητής του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που έμεινε μακριά από προβλήματα και κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της κατάταξης. Ο Βέλγος πίεσε στις απογευματινές ειδικές, κερδίζοντας τις τέσσερις από τις πέντε, και δημιούργησε διαφορά 18 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του.

Πιο κοντά του στην ανασυγκρότηση βρέθηκε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) εκμεταλλευόμενος και τη σειρά εκκίνησης του. Οι Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) ήταν από τους λίγους οδηγούς που δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και ακολουθούν στην κατάταξη, με τους Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) και Mads Ostberg (Citroen C3 WRC) να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Οι ομόσταυλοί του Νορβηγού οδηγού της Citroen Kris Meeke και Craig Breen είχαν αμφότεροι «θέματα» με σκασμένα ελαστικά που τους έριξαν πίσω στην κατάταξη, με τους χρόνους και των δύο να είναι ενθαρρυντικοί μέχρι τότε.

Σκληρή αναμένεται και η δεύτερη ημέρα στην Πορτογαλία, που είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα και αναμένουμε ανακατατάξεις στον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Κείμενο: Νίκος Τσακνιάς

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris