Οδηγώντας όπως ακριβώς χρειαζόταν για να ελέγξει τους αντιπάλους του, ο Thierry Neuville εδραιώθηκε στην πρωτοπορία του Ράλλυ Πορτογαλίας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τους διώκτες του. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai βλέποντας εκτός μάχης από το πρώτο σκέλος τους κυριότερους αντιπάλους του στη μάχη του τίτλου, οδήγησε μυαλωμένα αποφεύγοντας τα ρίσκα και θα ξεκινήσει στην τελευταία ημέρα του αγώνα με αβάντσο 40 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Τη δεύτερη θέση κρατάει σφιχτά ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στον αγώνα της Ιβηρικής και μαζί με τον ομόσταυλο του Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πολύτιμους βαθμούς στην M-Sport Ford στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Τρίτος ολοκλήρωσε το σκέλος ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), όμως μια ποινή 10 δευτερολέπτων που δέχτηκε στην υπερειδική όπου είχε επαφή με αχυρόμπαλες, τον έριξε πίσω από τον νεαρό Φινλανδό. Ο Ισπανός θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει σε θέση βάθρου, απαλλαγμένος από το άγχος των βαθμών για τους κατασκευαστές, αφού η Hyundai δεν τον δήλωσε για αυτόν τον αγώνα.

Ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) απέχει μόλις 11 δευτερόλεπτα από το podium και θα παλέψει για αυτό, έχοντας βέβαια στο μυαλό ότι είναι το μοναδικό Yaris που παραμένει στον αγώνα χωρίς καθεστώς rally2, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Τα Citroen C3 WRC των  Mads Ostberg και Craig Breen κλείνουν την πρώτη 7αδα χωρίς να μπορούν να απειλήσουν, ενώ ο πρώτος οδηγός της ομάδας Kris Meeke είχε ακόμα μια θεαματική έξοδο από το δρόμο, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες για την υγεία του πληρώματος.

Η μάχη για το βάθρο έχει ανάψει για τα καλά και αναμένουμε με ενδιαφέρον το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris